Κρούσματα στα σχολεία: Αλαλούμ με τα κλειστά τμήματα
Επτά κρούσματα εντοπίστηκαν σε εκπαιδευτικούς - Έκλεισαν μόνο τρία τμήματα σχολείων, λέει το υπουργείο Υγείας σε αντίθεση με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας

Άλλα στοιχεία για τα κλειστά τμήματα στα σχολεία λόγω κορονοϊού έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής και άλλα στοιχεία δίνει η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία και το κλείσιμο τμημάτων μίλησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στη χτεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφερόμενη στα στοιχεία από τον τομέα της εκπαίδευσης, είπε ότι έκλεισαν μόλις τρία τμήματα από τα 10.000  σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας μετρούσε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής τουλάχιστον 17 κλειστά τμήματα σχολείων λόγω Covid-19.

Πλέον, τα κλειστά τμήματα σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπολογίζονται στα 34.

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μεταδόθηκε στις 18:00, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για απόπειρα απόκρυψης πληροφοριών από πλευράς της κυβέρνησης ή για έλλειψη συντονισμού.

Επτά κρούσματα σε εκπαιδευτικούς

Σε σχέση με τα τεστ που έγιναν σε εκπαιδευτικούς, από αυτά εντοπίστηκαν 7 κρούσματα σε 5.000 που εξετάστηκαν. Η Βάνα Παπαευαγγέλου υποστήριξε ότι πρόκειται για «ιδιαίτερα χαμηλό αριθμό θετικότητας που κυμάνθηκε στο 0,14 %».

Πάντως, τόνισε ότι οι επιστήμονες «ανησυχούμε για τις επόμενες ημέρες λόγω πτώσης της θερμοκρασίας και αύξησης του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους».

Δείτε το παρακάτω βίντεο από το 4:40 και μετά:

Για το λιανεμπόριο

Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές εξελίξεις στις νέες μολύνσεις τις τελευταίες 2 εβδομάδες όπως είπε η καθηγήτρια, η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξει ένα μέρος της αγοράς. «Κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς σε lockdown» είπε και γι’ αυτό «συμφωνήσαμε με την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης».

Όμως όπως τόνισε, θα γίνεται συνεχής επαναξιολόγηση των αριθμών καθώς η καμπύλη της πανδημίας θα πρέπει να μείνει χαμηλά και για τους επόμενους δύο μήνες και λόγω του χειμώνα αλλά και για να προλάβουν να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς. «θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την τήρηση των μέτρων» κατέληξε.

Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι καταγράφηκε σημαντική συμμόρφωση μέσα στις γιορτές όσον αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες και επισήμανε ότι αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να το εφαρμόζουμε και στις επόμενες εβδομάδες. «Να τηρήσουμε τα μέτρα καθώς μπορούμε να αποτελέσουμε την έκπληξη».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο...
8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;
...Γιατί αυτό το μοντέλο αξιολόγησης δεν είναι ευαίσθητο σε παράγοντες που καθορίζουν  τα πραγματικά κριτήρια ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου -...
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;