Φοιτητές: Κινητοποιήσεις Συλλόγων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Στους δρόμους Σύλλογοι Φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει την πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ και εισάγει αλλαγές στο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια - Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας - Πανελλαδική ημέρα δράσης την Παρασκευή

Σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν 12 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, ενώ διοργανώνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου πανελλαδική ημέρα δράσης, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου που φέρνει την πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ, θεσπίζει όριο φοίτησης και εισάγει αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις και στο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι 12 Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν συνάντηση σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, και με κοινή τους δήλωση καλούν και τους υπόλοιπους ΦΣ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς την Πέμπτη έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είναι οι εξής: Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Ιστορικού -Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών καθώς και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΦΕΕΜΠ και οι τμηματικές επιτροπές Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στα Προπύλαια και στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των 12 Φ.Σ:

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/1

Καμία σκέψη για νομοσχέδιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση!!!

Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις.

Όχι στην θέσπιση ορίου φοίτησης.

Όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής.

Όχι στην αναγνώριση των τίτλων των Ιδιωτικών κολεγίων

Δεν φτάνει που ένα χρόνο τώρα οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, δεν φτάνει που δίνουμε εξεταστική χωρίς συγγράμματα και ενώ έχουμε διδαχτεί το 50% της ύλης, η κυβέρνηση προχωρά σε νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας!!! Πίσω από την πλάτη μας

Την ίδια ώρα που για τις ανάγκες μας δεν δίνει δεκάρα, βρίσκει στο άψε – σβήσε 30 εκατ. ευρώ για αστυνομία και κάμερες στα Πανεπιστήμια αλλά προχωρά σε 8% μείωση του τακτικού προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων για το 2021. Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις αλλά από προσλήψεις μελών ΔΕΠ για να μπορούν να γίνονται τα μαθήματα, κλινικές, εργαστήρια με αποφυγή συγχρωτισμού, σε μικρές ομάδες.

Μέσα από νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο:

  • Βάζουν όριο σπουδών, ν+1/2ν απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές που εργάζονται από το πρώτο έτος, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με δουλειά και σπουδές παράλληλα, με φοιτητές που άργησαν ή δεν πήραν καθόλου την μετεγγραφή τους!!! Υποβάθμιση για το κύρος των σχολών δεν είναι ο αριθμός των αποφοίτων αλλά οι τεράστιες ελλείψεις καθηγητών, εργαστηριακών εξοπλισμών που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων υπάρχει στις σχολές μας.
  • Προχωρούν σε αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να πετάξουν εκτός σχολών χιλιάδες μαθητές ώστε να τους ωθήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Για αυτό και άλλωστε παράλληλα με τον τρόπο εισαγωγής, προχωρούν και ένα βήμα ακόμα στην αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων όπως έκαναν για Αρχιτεκτονική και Λογιστική. Εξασφαλίζουν πελατεία για τα Ιδιωτικά κολλέγια και ενισχύουν την κατηγοριοποίηση αναγνωρίζοντας του τίτλους των ιδιωτικών κολεγίων

Θέλουν να βρούμε τις σχολές μας αγνώριστες!

Πανεπιστήμια με τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, εργαστηριακό εξοπλισμό, φοιτητές που δεν έχουν διδαχθεί εργαστήρια και αστυνομικούς στις πύλες των σχολών να κυνηγούν όσους αγωνίζονται για καλύτερες σπουδές.

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά πως η δυσαρέσκεια από την πολιτική της μεγαλώνει –μας φοβάται-  φοβάται να μην ξεσηκωθούμε, προχωράει σε μέτρα καταστολής και εκφοβισμού!!! Η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι κάρτες και τα face control κατατίθενται στο ίδιο νομοσχέδιο με τις παραπάνω αντιεκπαιδευτικές αλλαγές όχι τυχαία. Θέλουν να βγάλουν από τη μέση την οργανωμένη διεκδίκηση, τους αγώνες των φοιτητών! 

Να μπει τέλος στην κοροϊδία εδώ και τώρα θέλουμε να γίνουμε και ξανά φοιτητές ! Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών μας στο εαρινό εξάμηνο!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕ ΦΟΡΑΜΕ ΦΙΜΩΤΡΟ!!!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να μιλάμε, να αντιδρούμε, να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον!!

  1. Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας 12.00 στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών, ώστε να καταθέσουμε και να πάρουμε απαντήσεις για τα αιτήματα μας.
  2. Παρασκευή 15/01 ημέρα Δράσης των Φοιτητικών Συλλόγων.
  3. Πλατιά ενημέρωση των φοιτητών σε όλες τις σχολές, διοργάνωση άμεσα συνελεύσεων συζητήσεων. Παίρνουμε το λόγο εμείς απορρίπτουμε το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

giatroi
Θρίλερ με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδων πολιτών: Ποιοι δεν θα έχουν από αύριο
Τέλος στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσους χρωστούν στον ΕΦΚΑ – Τι ορίζει τροπολογία
Θρίλερ με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδων πολιτών: Ποιοι δεν θα έχουν από αύριο
ΑΡΧΑΝΕΣ ΑΣΠΑΙΤΕ
Πρσλήψεις εκπαιδευτικών στην ΑΣΠΑΙΤΕ - Οι θέσεις, τα μαθήματα και η υποβολή αιτήσεων - Η προκήρυξη
Οι αιτήσεις των υποψηφίων πρέπει να συμπληρωθούν αποκλειστικά με χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη
Πρσλήψεις εκπαιδευτικών στην ΑΣΠΑΙΤΕ - Οι θέσεις, τα μαθήματα και η υποβολή αιτήσεων - Η προκήρυξη
empesos_gimnasio
Στον εισαγγελέα η νεαρή που μπήκε σε Γυμνάσιο και χτύπησε συμμαθήτρια του αδελφού της
Η μαθήτρια τραυματίσθηκε και αμέσως διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.
Στον εισαγγελέα η νεαρή που μπήκε σε Γυμνάσιο και χτύπησε συμμαθήτρια του αδελφού της