Σχολεία-Παγώνη: Τα δημοτικά μπορούν να ανοίξουν
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα δημοτικά δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη
Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, μπορούν να ανοίξουν με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
 
Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, η κ. Παγώνη σχολίασε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, τονίζοντας πως «τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε σε φυσιολογικές συνθήκες» και πως θα είναι καλό για την ψυχολογία τους να ανοίξουν τα σχολεία.  Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή των ειδικών έδωσε «πράσινο φως» για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας εξειδικεύει τα ενισχυμένα μέτρα προστασίας.
 
Υπογράμμισε ωστόσο πως τα μέτρα αξιολογούνται μέρα με τη μέρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις ημέρες προκειμένου τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια. 
 
«Έχουμε να κάνουμε με έναν επικίνδυνο και μολυσματικό... Δεν είχαμε δεχθεί ποτέ ξανά τέτοια επίθεση από ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά για την πανδημία, σημειώνοντας πως οι επιστήμονες δεν έχουν έρθει πότε αντιμέτωποι με έναν τέτοιο ιό. 
 
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οργανικά κενά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025
Οργανικά κενά στη Δευτεροβάθμια ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025 - Πίνακες
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οργανικά κενά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025