Τηλεκπαίδευση: 90.000 tablet στα σχολεία σύμφωνα με την κυβέρνηση, αλλά έχουν φτάσει μόνο 20.000
Ευθύνες στην Cisco επιρρίπτει για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Μόνο 20.000 συσκευές στα σχολεία, οι υπόλοιπες έχουν ενταχθεί σε διαγωνισμό του ΕΣΠΑ και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φτάσουν στους μαθητές το Φεβρουάριο του 2021 διευκρινίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Συντελείται μία ψηφιακή επανάσταση» ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία μέχρι και σήμερα πραγματοποιείται μετ'εμποδίων.

Ο Στέλιος Πέτσας επέρριψε ευθύνες στην Cisco σημειώνοντας πως «τα προβλήματα με την πλατφόρμα ήταν θέμα του παρόχου, αφορούσαν όλη την Ευρώπη και αντιμετωπίστηκαν. Τα  θέματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα για τα Δημοτικά επίσης ήταν ξανά θέμα της Ευρώπης, όπως  στην Ολλανδία.  Σιγά-σιγά και αυτά λύνονται. Χρειάζεται υπομονή όταν έχουμε μία επανάσταση που εξυπηρετεί βασικούς σκοπούς  μας καθώς η τηλεκπαίδευση διατηρεί τον μαθητή σε μία επαφή με τον συμμαθητή και  τον δάσκαλό του και εξοικειώνει τον μαθητή  με τις νέες τεχνολογίες. 

Ζούμε πρωτοφανείς συνθήκες και πρέπει να αφήσουμε πίσω την μεμψιμοιρία. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα αφήσουμε πίσω την κριτική. Η κριτική είναι καλή, όταν βοηθά να γίνεται βελτίωση στο Σύστημα» και προσέθεσε: 

«Χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και σε άλλες χώρες που  το δοκίμασαν  -και δεν δοκίμασαν παντού αυτό το οποίο κάνουμε εμείς- είχαμε περίπου 47.000 τάξεις για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 36.000 τάξεις ψηφιακές για Γυμνάσια και Λύκεια».

Όσον αφορά τα θέματα του εξοπλισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι πάνω από 90.000 tablet έχουν δοθεί στα σχολεία δωρεάν, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ «μόνο 20.000 συσκευές έχουν διανεμηθεί -και αυτές από δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων. Οι υπόλοιπες 70.000 έχουν απλώς ενταχθεί σε διαγωνισμό του ΕΣΠΑ και στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα φτάσουν στους μαθητές το Φεβρουάριο του 2021».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panellinies_exetaseis.jpg
Πανελλαδικές: Δείτε τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική των τελευταίων χρόνων
Τα θέματα στα  Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι τα τελευταία 22 χρόνια (από το 2000 έως και το 2022)
Πανελλαδικές: Δείτε τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική των τελευταίων χρόνων