Τηλεκπαίδευση: 90.000 tablet στα σχολεία σύμφωνα με την κυβέρνηση, αλλά έχουν φτάσει μόνο 20.000
Ευθύνες στην Cisco επιρρίπτει για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Μόνο 20.000 συσκευές στα σχολεία, οι υπόλοιπες έχουν ενταχθεί σε διαγωνισμό του ΕΣΠΑ και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φτάσουν στους μαθητές το Φεβρουάριο του 2021 διευκρινίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Συντελείται μία ψηφιακή επανάσταση» ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία μέχρι και σήμερα πραγματοποιείται μετ'εμποδίων.

Ο Στέλιος Πέτσας επέρριψε ευθύνες στην Cisco σημειώνοντας πως «τα προβλήματα με την πλατφόρμα ήταν θέμα του παρόχου, αφορούσαν όλη την Ευρώπη και αντιμετωπίστηκαν. Τα  θέματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα για τα Δημοτικά επίσης ήταν ξανά θέμα της Ευρώπης, όπως  στην Ολλανδία.  Σιγά-σιγά και αυτά λύνονται. Χρειάζεται υπομονή όταν έχουμε μία επανάσταση που εξυπηρετεί βασικούς σκοπούς  μας καθώς η τηλεκπαίδευση διατηρεί τον μαθητή σε μία επαφή με τον συμμαθητή και  τον δάσκαλό του και εξοικειώνει τον μαθητή  με τις νέες τεχνολογίες. 

Ζούμε πρωτοφανείς συνθήκες και πρέπει να αφήσουμε πίσω την μεμψιμοιρία. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα αφήσουμε πίσω την κριτική. Η κριτική είναι καλή, όταν βοηθά να γίνεται βελτίωση στο Σύστημα» και προσέθεσε: 

«Χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και σε άλλες χώρες που  το δοκίμασαν  -και δεν δοκίμασαν παντού αυτό το οποίο κάνουμε εμείς- είχαμε περίπου 47.000 τάξεις για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 36.000 τάξεις ψηφιακές για Γυμνάσια και Λύκεια».

Όσον αφορά τα θέματα του εξοπλισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι πάνω από 90.000 tablet έχουν δοθεί στα σχολεία δωρεάν, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ «μόνο 20.000 συσκευές έχουν διανεμηθεί -και αυτές από δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων. Οι υπόλοιπες 70.000 έχουν απλώς ενταχθεί σε διαγωνισμό του ΕΣΠΑ και στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα φτάσουν στους μαθητές το Φεβρουάριο του 2021».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα