Άνοιγμα σχολείων: Η πιθανή ημερομηνία για την επιστροφή στην τάξη
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους μετά το αυστηρό lockdown - Πιθανότητα στις 30 Νοεμβρίου η επαναλειτουργία των σχολείων, ξεκινά και στα δημοτικά η τηλεκπαίδευση

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στην προηγούμενη καθημερινότητα με τη σταδιακή άρση του lockdown, όπως εξήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, το επικρατέστερο σενάριο είναι η άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων να ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου, με την επαναλειτουργία των σχολείων να τίθεται ως προτεραιότητα από την κυβέρνηση.

Το αναλυτικό σχέδιο της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί την άλλη εβδομάδα, δήλωσε ο Στ. Πέτσας στο Mega και τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Φώτα».

Παράλληλα, σήμερα ξεκινά η τηλεκπαίδευση και για τα δημοτικά σχολεία, με τα μαθήματα να ξεκινούν στις 14:10 το μεσημέρι, για την αποφυγή υπερφόρτωσης του δικτύου, αλλά και για την κάλυψη οικογενειών με δύο παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Τι σημαίνει "αποφράδα ημέρα" και ποια είναι η προέλευσή της
Οι παροιμίες και οι λαϊκές εκφράσεις λειτουργούν σαν μικρές συμπυκνωμένες ιστορίες σοφίας, μέσα από τις οποίες μεταδίδονται εμπειρίες, αξίες και...
Τι σημαίνει "αποφράδα ημέρα" και ποια είναι η προέλευσή της
παππόυς
Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια τη μακροζωία;
Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να αναδείξουν ότι ο τρόπος ζωής, όσο σημαντικός κι αν είναι, δεν αποτελεί τον μοναδικό καθοριστικό παράγοντα.
Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια τη μακροζωία;
Τηλεφωνικό κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου
Εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο εκτοπισμού τα επόμενα χρόνια
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Danish Refugee Council, τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να εκτοπιστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο εκτοπισμού τα επόμενα χρόνια