Σήμερα η πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού: 43άρια, αποπνικτική ατμόσφαιρα και φόβοι για μεγάλες φωτιές

Εκπαίδευση 0

Χ. Κεφαλίδου για Πολυτεχνείο: Σεβόμαστε την εξέγερση, τιμούμε με διαφορετικό τρόπο την επέτειο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μήνυμα της Χαράς Κεφαλίδου, τομεάρχου Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, για την εφετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την ανάγκη να εορταστεί με διαφορετικό τρόπο η εφετινή επέτειος του Πολυτεχνείου τονίζει σε μήνυμά της η τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου

«Η πανδημία έχει δημιουργήσει φέτος πρωτόγνωρες συνθήκες και επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς και στον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Από τις μέχρι στιγμής αντιπαραθέσεις σχετικά με την εξαιρετικά αμφίβολης συνταγματικότητας απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων εκείνο που αποδεικνύεται είναι πως η Δημοκρατία χρειάζεται πολίτες υπεύθυνους, νοήμονες και με βαθιά συλλογικό αίσθημα αλληλεγγύης.

Σήμερα κανονικά δεν θα έπρεπε καν να είναι θέμα συζήτησης και αντίστοιχα κρατικής απαγόρευσης η πορεία του Πολυτεχνείου.

Σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ της χώρας.

Σήμερα χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές – νοσηλεύτριες και το προσωπικό του ΕΣΥ μάχονται απέναντι σε έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό.

Η δική μας, τεράστιας σημασίας συνεισφορά, είναι ο αυτοπεριορισμός και η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Αν αυτό το καταλάβουμε κάθε συζήτηση και κάθε απαγόρευση θα είναι εντελώς περιττή.

Φέτος θα τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικόλιτόαθόρυβο και περιορισμένο τρόπο, όπως επιβάλλουν οι δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους νέους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη Δημοκρατία. Σεβόμαστε και θυμόμαστε πάντα την εμβληματική αυτή εξέγερση. Βρισκόμαστε όμως σε έναν ιδιότυπο πόλεμο που επιβάλλει την αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους μας. Δεν είναι ώρα για ακόμη έναν διχασμό, για ακόμη μια πόλωση. Δεν είναι ώρα για καιροσκοπικές, μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι ώρα αλληλεγγύης, πειθαρχίας, ατομικής και συλλογικής υπευθυνότητας. Από αυτόν τον πόλεμο πρέπει να βγούμε όλοι νικητές και υγιείς ώστε να μπορέσουμε του χρόνου να είμαστε και πάλι όλοι μαζί».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση