«Γενικό Λύκειο Νάξου "Μανώλης Γλέζος"» - Σε ΦΕΚ η απόφαση μετονομασίας
Μετά από «χίλια κύματα» το ΓΕΛ Νάξου αποκτά (και επισήμως) την επωνυμία «Μανώλης Γλέζος», προς τιμήν του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

Με κάθε επισημότητα, πλέον, το Γενικό Λύκειο Νάξου μετονομάζεται σε «Γενικό Λύκειο Νάξου "Μανώλης Γλέζος"», προς τιμήν του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και εμβληματικής μορφής της Αριστεράς και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο σχολείο πέρασε από «χίλια κύμματα», καθώς αρχικά «μπλοκαρίστηκε» από το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, ενώ επιστρατεύτηκαν επιχειρήματα μέχρι και για την... διχαστική ιδιότητα του Μ. Γλέζου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τον κόσμο της εκπαίδευσης.

Για το ζήτημα της μετονομασίας του σχολείου παρενέβησαν με ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας βουλευτές από διαφορετικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία) με τη Νίκη Κεραμέως να κάνει αποδεκτό το αίτημα, με αναφορά στη μεγάλη προσφορά του Μανώλη Γλέζου.

Έτσι, η υπόθεση  «κλείνει» και επισήμως, καθώς με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ B 4409 – 06.10.2020) που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, το σχολείο αποκτά την επωνυμία του Έλληνα πολιτικού, ακτιβιστή, αγωνιστική της Εθνικής Αντίστασης και διανοούμενου.

Το ΦΕΚ αναλυτικά

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) αναφορικά με την ίδρυση...
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ