Ν. Κεραμέως για μετονομασία του Λυκείου Νάξου: Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε την ελληνική ιστορία
Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για την προσθήκη της επωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο Γενικό Λύκειο Νάξου - «Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων»

Η υπουργός Παιδείας με μια σύντομη ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως έγινε δεκτό το αίτημα της προσθήκης της επωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο Γενικό Λύκειο Νάξου, ως φόρο τιμής στον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και σημαντική μορφή της Αριστεράς και εν γένει της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

«Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του και κέρδισε ευρεία αναγνώριση».

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση της προσθήκης της επωνυμίας στο σχολείο είχε «κολλήσει» στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού, ενώ από τις παρατάξεις που καταψήφισαν την πρόταση ακούστηκε, μεταξύ άλλων, πως θα ήταν λάθος η εμπλοκή ενός «πολιτικού προσώπου» με το σχολείο.

Για το ζήτημα της προσθήκης της επωνυμίας, άλλωστε, υπήρξε διακομματική πρωτοβουλία με κατάθεση σχετικής ερώτησης από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜέΡΑ25 αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia proaulio
Διάρρηξη στο Λύκειο Χερσονήσου – Μαθήματα εξ αποστάσεως μετά το περιστατικό
Άγνωστοι εισέβαλαν στο σχολείο κατά τη διάρκεια της νύχτας – Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας, αναστάτωση σε Λύκειο και Γυμνάσιο Χερσονήσου.
Διάρρηξη στο Λύκειο Χερσονήσου – Μαθήματα εξ αποστάσεως μετά το περιστατικό
φοιτητές
Αναβλήθηκαν οι πειθαρχικές ακροάσεις στο ΕΜΠ μετά από μαζική κινητοποίηση φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων
Η μαζική κινητοποίηση φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων μπλόκαρε τα πειθαρχικά, με καταγγελίες για καταστολή και κάλεσμα σε νέες δράσεις.
Αναβλήθηκαν οι πειθαρχικές ακροάσεις στο ΕΜΠ μετά από μαζική κινητοποίηση φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων
karistianou
Απόσταση από την πολιτική: Διαχωρίζει τη θέση του ο Σύλλογος Θυμάτων των Τεμπών από τη Μαρία Καρυστιανού
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. ξεκαθαρίζει ότι η συζήτηση για δημιουργία κόμματος αποτελεί προσωπική επιλογή και δεν εκφράζει τον Σύλλογο
Απόσταση από την πολιτική: Διαχωρίζει τη θέση του ο Σύλλογος Θυμάτων των Τεμπών από τη Μαρία Καρυστιανού