Διευθυντές Εκπαίδευσης Τρικάλων: «Οι μαθητές/τριες πιο ασφαλείς στα σχολεία παρά εκτός αυτών»
Σαφές μήνυμα για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών των Τρικάλων εντός των διδακτηρίων, ήταν το αποτέλεσμα της ευρείας συνάντησης στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου συσκέφθηκε με όλους, όσοι εκπροσωπούν φορείς για την εκπαίδευση και την υγεία στον Δήμο Τρικκαίων, αλλά και γενικότερα στην ΠΕ Τρικάλων.

Μετείχαν, συγκεκριμένα, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Τρικάλης και Ξυνοπούλου αντιστοίχως, η υπεύθυνη των κινητών μονάδων υγείας του ΕΟΔΥ και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Δημ. Νάτσινα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ακης Αναστασίου, ο προϊστάμενος Υγείας της ΠΕ Τρικάλων κ. Σωτ. Νικολακάκος και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικών θεμάτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Δημ. Λαρίσης και Ν. Παπακωνσταντίνου αντιστοίχως.

Όπως τόνισαν αμφότεροι οι διευθυντές εκπαίδευσης, είναι σημαντικό να δοθεί το μήνυμα, πως οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι πιο ασφαλείς εντός της σχολικής μονάδας, παρά εκτός αυτής, με βάση και τα ισχύοντα μέτρα.
Εγινε υπενθύμιση των μέτρων που λαμβάνονται, αλλά και της ανάγκης, να τηρούν την καραντίνα όσοι/ες μαθητές/τριες βρίσκονται στα αντίστοιχα τμήματα.

Από την πλευρά του Δημάρχου Τρικκαίων τονίστηκαν οι βοήθειες που παρέχονται στο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό έργο (συνδρομή σε ζητήματα διαδικτύου) αλλά και ο υπάρχων εξοπλισμός σε υλικό προστασίας.
Επισημάνθηκε, επίσης, το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους φορείς για τα θέματα της εκπαίδευσης, καθώς και η άμεση επίλυση θεμάτων που ανακύπτουν.
Ακόμη, αποτιμήθηκε η κατάσταση συνολικότερα στον νομό για θέματα κορονοϊού και κρουσμάτων.
Οι παριστάμενοι έδωσαν έμφαση, επίσης, στην ανάγκη να τηρούνται από όλους και όλες, όλα τα μέτρα προστασίας του καθενός και συνολικότερα του κοινωνικού συνόλου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ευλαμπία Ρέβη
Ευλαμπία Ρέβη: «Τιμωρία με πρόσχημα τη μητρότητα» – Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΚΑΪ
ο επόμενο διάστημα, η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ενδέχεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για παρόμοιες...
Ευλαμπία Ρέβη: «Τιμωρία με πρόσχημα τη μητρότητα» – Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΚΑΪ
Γάτα
Γιατί η γάτα σας νιαουρίζει ασταμάτητα – Πότε είναι φυσιολογικό και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
Το νιαούρισμα είναι επικοινωνία, αλλά όταν γίνεται επίμονο μπορεί να κρύβει ανάγκες, στρες ή ακόμη και πρόβλημα υγείας
Γιατί η γάτα σας νιαουρίζει ασταμάτητα – Πότε είναι φυσιολογικό και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
καιρος
Έρχεται απίθανο ανακάτεμα του καιρού: Πού θα βρέξει, πού θα έχει σκόνη και πού χιόνια - Τι θα γίνει στην Αττική
Καιρός: Διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα φέρνουν λασποβροχές, καταιγίδες και θερμοκρασίες έως 20°C
Έρχεται απίθανο ανακάτεμα του καιρού: Πού θα βρέξει, πού θα έχει σκόνη και πού χιόνια - Τι θα γίνει στην Αττική