Συνεχίζονται οι απειλές κατά εκπαιδευτικών από γονείς-αρνητές της μάσκας
«Εξυπηρετούν άριστα τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις κυβέρνησης και μέσων μαζικής ενημέρωσης» δηλώνει ο ΣΕΠΕ Νήσων Αργοσαρωνικού για τη μειοψηφική μερίδα γονέων που στρέφεται κατά εκπαιδευτικών σχετικά με τη χρήση της μάσκας

Συνεχίζονται οι απειλές κατά εκπαιδευτικών από μειοψηφική μερίδα γονέων-αρνητών της μάσκας, με τον ΣΕΠΕ Νήσων Αργοσαρωνικού να τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «εξυπηρετούν άριστα τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις κυβέρνησης και μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Αναλυτικά:

Το τελευταίο διάστημα μετά το άνοιγμα των σχολείων παρατηρείται το φαινόμενο , είναι αλήθεια σε εντελώς μειοψηφική βάση , κάποιοι γονείς είτε ατομικά είτε σε ομάδες να απειλούν εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων γιατί διαφωνούν με τη χρήση της μάσκας στα σχολεία από τα παιδιά τους είτε γιατί κρίνουν τα μέτρα της υγειονομικής ασφάλειας που έχουν παρθεί στα σχολεία ελλιπή. Πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία (βλ. Ανακοίνωση του Συλλόγου 28.8.2020) αλλά και κατά τη διάρκεια του ανοίγματος με μια σειρά ενέργειές μας ( αντί μιλήσαμε για την πολιτική και τις ενέργειες) αναδείξαμε της ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας και (γενικότερα )της κυβέρνησης για το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας των σχολείων. Διεκδικούμε συγκεκριμένα μέτρα για ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και αυτά είναι το κοινό πεδίο δράσης και αγωνιστικής συμπόρευσης με τους   γονείς και τους συλλόγους τους. 

Ήρθαμε σ' επαφή με τα Διοικητικά Συμβούλια γονέων της περιοχής (Αίγινα) συζητήσαμε για την κατάσταση που σήμερα διαμορφώνεται στα σχολεία και αποφασίσαμε για από κοινού ενέργειες προς τον τοπικό δήμο για να ενδυναμωθούν τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αίγινας θέσαμε το θέμα της αποτελεσματικής καθαριότητας των σχολείων και ότι αυτή δεν εξασφαλίζεται με το καθεστώς που αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών και αποδέχτηκε  αδιαμαρτύρητα ο Δήμος Αίγινας

  • .Προβάλλουμε την ανάγκη για μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας με σταθερές σχέσεις εργασίας που θα βρίσκεται στα σχολεία

καθ όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου και θα κρατά το σχολικό κτίριο καθαρό.

  •  Επισημαίνουμε την ανάγκη  και παλεύουμε για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη όχι μόνο ως μέτρο 

υγειονομικής ασφάλειας στις συνθήκες της πανδημίας αλλά και ως παιδαγωγικό μέτρο που εξασφαλίζει την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  •  Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που νομοθέτησε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε 1 : 25 μαθητές, προκειμένου οι κυβερνώντες να ικανοποιήσουν τα νεοφιλελεύθερα όνειρά τους για μια εκπαίδευση φθηνή στη λειτουργία της και στην οποία θα κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Υπάρχουν αρκετά κενά διδακτικού προσωπικού που δεν καλύπτονται ούτε και από τη β' φάση των προσλήψεων αναπληρωτών. Είναι φανερό ότι το Υπουργείο κινείται με τη λογική του ελάχιστου κόστους για τα σχολεία , αδιαφορώντας για τη ζωή εκπαιδευτικών και μαθητών. 

 

  Είναι όμως εντελώς διαφορετικό να διαπιστώνεις την τραγική ανεπάρκεια, τις επιλογές της πολιτικής που ακολουθείται και στην εκπαίδευση σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και άλλο να στοχοποιείς εκπαιδευτικούς και Διευθυντές για πολιτικές αποφάσεις που ούτε οι ίδιο πήραν ούτε μας εκφράζουν, αλλά αντίθετα εκθέτουν και εμάς σε κινδύνους . Δεν πρόκειται να μπούμε στο ρόλο του εξιλαστήριου θύματος αυτής της κατάστασης..Ένα μειοψηφικό κομμάτι γονιών, υιοθετώντας απόψεις του λεγόμενου “ κινήματος κατά της μάσκας” (στοχοποιεί εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων και) προβαίνει σε απαράδεκτες ενέργειες (βλ. περιστατικό  βιαιοπραγίας γονιού εναντίον εκπαιδευτικού στην Κρήτη ) είτε σε θεσμικό επίπεδο με την κατάθεση απαράδεκτων κειμένων που περιέχουν απειλές και “επιχειρηματολογία'' ρατσιστικού περιεχομένου. Στρέφονται εκ του ασφαλούς εναντίον μας αφήνοντας στο απυρόβλητο τις κυβερνητικές ευθύνες. Εξυπηρετούν άριστα τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις κυβέρνησης και μέσων μαζικής ενημέρωσης για δήθεν ταύτιση των αρνητών της μάσκας με τις αγωνιστικές διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, για να συκοφαντήσουν αυτές. Μέσα από σκοταδιστικές  απόψεις θεωριών συνωμοσίας το μόνο θα πετύχουν είναι τη χειροτέρευση της κατάστασης μέσα στα σχολεία ,κάτι που θα είναι σε βάρος των παιδιών τους. 

Από την πλευρά ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τέτοιες απειλές ούτε να φοβηθούμε τέτοιες ενέργειες. Καλούμε τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία να τις απομονώσει και να τις βάλει στο περιθώριο. 

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου