ΑΠΚΥ: Παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση ΔΟΑΤΑΠ για τις εξ αποστάσεως σπουδές
Για το πλαίσιο αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως εξέδωσε ανακοίνωση το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ)

Παράνομη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζει το ΑΠΚΥ την πρόσφατη απόφαση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) για αλλαγή του πλαισίου αναγνώρισης των τίτλων σπουδών αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως.

Με τη γνωμοδότηση 129/2020 του Νομικού Συμβουλίου του ελληνικού Κράτος εξετάστηκε η νομιμότητα της εν λόγω απόφασης και καθίσταται σαφές ότι α) η απόφαση εκδόθηκε κατά παράβαση του άρθρου 43 παρ. 2 του ελληνικού Συντάγματος (χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση) και β) είναι αντίθετη κατά το περιεχόμενό της προς το άρθρο 16 παρ. 1 του Συντάγματος, διότι ο ΔΟΑΤΑΠ στερείται οιασδήποτε κανονιστικής αρμοδιότητας αφού από ουδεμία διάταξη νόμου πηγάζει η εξουσία αυτή. Ως εκ τούτου η απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. δεν υφίσταται στο νομικό κόσμο, δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και οφείλει άμεσα να ανακληθεί αναδρομικά. Για την εν λόγω γνωμοδότηση ενημερώθηκε και η υπουργός Παιδείας της Ελλάδος, κα. Νίκη Κεραμέως.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο  να αποκτήσει έναν αναγνωρισμένο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών, από τον δικό του χώρο και στον δικό του χρόνο, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικές διεργασίες πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικά μέσα, με κύριο εκπαιδευτικό εργαλείο την Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass, ένα σύγχρονο, ασφαλές και ολοκληρωμένο περιβάλλον μάθησης, που προσομοιώνει τις παραδοσιακές αίθουσες και συνθήκες διδασκαλίας. Η φυσική παρουσία των φοιτητών απαιτείται μόνο στις τελικές εξετάσεις σε εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στην Κύπρο και στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη) και, υπό προϋποθέσεις, σε τρίτες χώρες. Για το χειμερινό εξάμηνο του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, το ΑΠΚΥ έχει ήδη ενημερώσει τη φοιτητική του κοινότητα ότι λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού covid-19 όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες (Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις, Τελικές Εξετάσεις, Παρουσιάσεις Διατριβών) θα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικά μέσα (εξ αποστάσεως).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας
Δούκας: «Σταθερά δημοτικά τέλη το 2026. Μηδενικά για όσους αποκτήσουν παιδί στην Αθήνα»
Ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί τα τέλη αμετάβλητα και ενισχύει τις οικογένειες με νέα κοινωνικά μέτρα παρά τις οικονομικές πιέσεις.
Δούκας: «Σταθερά δημοτικά τέλη το 2026. Μηδενικά για όσους αποκτήσουν παιδί στην Αθήνα»
μολύβια
Κάλεσμα στήριξης από τη «Συνεργασία για Ενότητα και Αγώνα» στις εκλογές της ΔΟΕ
Η παράταξη παρουσιάζει τις διεκδικήσεις και το εκπαιδευτικό της πλαίσιο πριν τις κάλπες της 9ης Δεκεμβρίου
Κάλεσμα στήριξης από τη «Συνεργασία για Ενότητα και Αγώνα» στις εκλογές της ΔΟΕ
Ζαχαράκη
Το ΥΠΑΙΘΑ σε “Κέντρο Εθελοντισμού για μία Ημέρα” - Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός είναι αξία και στάση ζωής»
Μεγάλη δράση κοινωνικής προσφοράς στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και οργανώσεων
Το ΥΠΑΙΘΑ σε “Κέντρο Εθελοντισμού για μία Ημέρα” - Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός είναι αξία και στάση ζωής»
Αγρότες έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν σε αστυνομικούς
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και διώκονται για εγκληματική οργάνωση
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά