Εκατοντάδες αναπληρωτές χωρίς το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης» για το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται οι αναπληρωτές

Να επιλυθούν άμεσα όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και να δοθεί το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται οι αναπληρωτές ζητά ο ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης».

Αναλυτικά:

Δύο μήνες σχεδόν μετά την απόλυσή τους, εκατοντάδες ελαστικά εργαζόμενοι της εκπαίδευσης, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, υποχρεώθηκαν να ζήσουν την περίοδο του καλοκαιριού χωρίς μισθό αλλά και ούτε καν το ταμείο ανεργίας που δικαιούνται.

Βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου και υπάρχουν καταστήματα του ΟΑΕΔ που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της καταγραφής και επεξεργασίας των αιτήσεων (οι οποίες έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά από την 1η Ιουλίου) με αποτέλεσμα να μην έχει δοθεί στους αναπληρωτές ούτε καν η πρώτη επιδότηση του ταμείου ανεργίας του καλοκαιριού.

Μάλιστα, για κάποιους από αυτούς υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το επίδομα μέσα στη «γραφειοκρατία του συστήματος» μια και διορίστηκαν και οφείλουν να καταθέσουν αίτηση διακοπής του επιδόματος μέχρι τις 26/8 που ολοκληρώνεται η ορκωμοσία τους, ενός επιδόματος όμως που δεν έχει ακόμα εγκριθεί.

Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε καθυστέρηση στις πληρωμές των επιδομάτων ανεργίας. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βιώνουν κάθε χρόνο την απόλυσή τους από θέσεις που στην ουσία αναπληρώνουν τον εαυτό τους,  καλούνται με αυταπάρνηση και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να υπηρετήσουν τη μόρφωση των παιδιών και το δημόσιο σχολείο χωρίς καμία ασφάλεια στο πού και στο πότε, ενώ με ευθύνη των κυβερνήσεων παραμένουν στην εργασιακή σχέση των ελαστικά εργαζόμενων. Υπεύθυνες και υπόλογες είναι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που υπηρετούν στοχευμένα την πολιτική των μηδενικών διορισμών, μονιμοποιώντας την ελαστική εργασία και επισφάλεια, και την ανακύκλωση της ανεργίας ακολουθώντας με ευλάβεια τις εντολές και τις απαιτήσεις των θεσμών, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που με θρασύτητα δηλώνουν ότι το δημόσιο συνολικά, και η εκπαίδευση κατ’ επέκταση, χρειάζεται συρρίκνωση. 

Η καθυστέρηση στην απόδοση του ταμείου ανεργίας είναι μια ακόμα επιβάρυνση της ήδη άσχημης εργασιακής συνθήκης.

Απαιτούμε:

-Να πληρωθούν ΤΩΡΑ το επιδόματα ανεργίας όλοι ανεξαιρέτως οι απολυμένοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

-Να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ώστε να μην χάσουν το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική των ΓΕΛ
Μαθητική εκδρομή, μαθητές με τσάντες, σχολική εκδρομή
Το «παράδοξο» των σχολικών εκδρομών και ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος Β’ Κατηγορίας
Ο εθελοντικός χαρακτήρας της συμμετοχής των εκπαιδευτικών είναι πράγματι αξιοθαύμαστος, αλλά φιλοσοφικά αποτελεί μια «πράξη πέρα από το καθήκον» που...
Το «παράδοξο» των σχολικών εκδρομών και ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος Β’ Κατηγορίας
EKPAIDEYTIKOS
«Αυξήσεις» στα χαρτιά, απώλειες στην πραγματικότητα: Το αδιέξοδο των μισθών των εκπαιδευτικών
Όταν οι αριθμοί δεν συναντούν την πραγματικότητα, τότε η έννοια της αύξησης μοιάζει περισσότερο με λογιστικό τέχνασμα παρά με ουσιαστική ανακούφιση.
«Αυξήσεις» στα χαρτιά, απώλειες στην πραγματικότητα: Το αδιέξοδο των μισθών των εκπαιδευτικών