πλοίο μεταφορά λιμάνι
Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετεί στην περιοχή της Δωδεκανήσου    και έχουν άλλο τόπο   μόνιμης διαμονής είναι πολύ μεγάλος και ξεπερνά κατά πολύ τους 600. Ο αριθμός αυτός αφορά μονάχα τους εκπαιδευτικούς της  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η   Α ΕΛΜΕ   Δωδεκανήσου καλεί το   Υπουργείο   Παιδείας  και Θρησκευμάτων καθώς και το υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  να προχωρήσουν   σε  έκπτωση 50% των   εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών  γραμμών     για την διευκόλυνση αυτών των εκπαιδευτικών, που αυτές τις μέρες ταξιδεύουν από τους   τόπους διαμονής  τους προς τα  νησιά  μας, όπως να ενταχθούν στο μεταφορικό ισοδύναμο αυτόματα αμέσως μετά την πρόσληψη τους στην περιοχή μας.  

Mια τέτοια ενέργεια θα βοηθήσει να γίνουν τα νησιά μας πιο ελκυστικά στις προτιμήσεις  των εκπαιδευτικών, καθώς το υψηλό μεταφορικό κόστος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να υπηρετήσουν οι  εκπαιδευτικοί στα νησιά του Νότιου Αιγαίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ        ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΞΑΦΗΣ 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αεροπλανο
Γιατί το ανοιχτό σκίαστρο μπορεί να σου σώσει τη ζωή στην πτήση
Η οδηγία που ακούγεται τυπική πριν από απογείωση και προσγείωση, αλλά παίζει κρίσιμο ρόλο στην ασφάλεια επιβατών και πληρώματος
Γιατί το ανοιχτό σκίαστρο μπορεί να σου σώσει τη ζωή στην πτήση
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
Ζητά δημόσιες διευκρινίσεις για τα πτυχία και αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»