Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετεί στην περιοχή της Δωδεκανήσου και έχουν άλλο τόπο μόνιμης διαμονής είναι πολύ μεγάλος και ξεπερνά κατά πολύ τους 600. Ο αριθμός αυτός αφορά μονάχα τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προχωρήσουν σε έκπτωση 50% των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών γραμμών για την διευκόλυνση αυτών των εκπαιδευτικών, που αυτές τις μέρες ταξιδεύουν από τους τόπους διαμονής τους προς τα νησιά μας, όπως να ενταχθούν στο μεταφορικό ισοδύναμο αυτόματα αμέσως μετά την πρόσληψη τους στην περιοχή μας.
Mια τέτοια ενέργεια θα βοηθήσει να γίνουν τα νησιά μας πιο ελκυστικά στις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών, καθώς το υψηλό μεταφορικό κόστος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να υπηρετήσουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά του Νότιου Αιγαίου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΦΗΣ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας
Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;
Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση
Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση
Alfavita Newsroom