Thumbnail
Σύμφωνα με νέα σημερινή ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ η Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνει στις 24 με 25 Αυγούστου

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΑΔ σημειώνει πως στην Α' φάση προσλήψεων, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα προλάβουν να ενταχθούν τα κενά των ΖΕΠ, διότι ο χρόνος που απομένει είναι οριακός για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Όπως σημειώνει μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν προσλήψεις στην παράλληλη (Ειδική). Η τμηματική πρόσληψη λόγω covid 19 ίσως να είναι η αιτιολογία.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ακόμα αναφέρει η ανακοίνωση

Ζητήσαμε στην Α' φάση (που φυσικά σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές) να καλυφθεί το 100% των κενών και όχι το 70% (όπως ανακοίνωσε στη ΔΟΕ το υπουργείο).

Η διαφοροποίηση των κριτηρίων τοποθέτησης αναπληρωτών και μόνιμων δημιουργεί αίσθημα αδικίας και θα πρέπει το Υπουργείο να καταλήξει στην υιοθέτηση κοινής στάσης προς τους υπαλλήλους του.

Στο μεγάλο πρόβλημα του παράβολου, όπως έχουμε ξαναγράψει, θετική κατάληξη μπορεί να υπάρξει μόνο αν Υπουργός Εσωτερικών και Πρόεδρος ΑΣΕΠ θέλουν και αποφασίσουν, να δώσουν λύση.

Η ΚΥΑ για τους 5250 + 5250 με την κατανομή θα βγει τον Οκτώβρη.

Εμείς ζητήσαμε και ζητάμε 15.000 μόνιμους διορισμούς στην α/θμια και β/θμια, διότι όπως αιτιολογουμε και αποδεικνύουμε τα κενά για τα οποία έγινε η πρόβλεψη το '18 δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα του '21. Η α/θμια τον επόμενο Ιούνιο θα έχει πάνω από 9000 οργανικά κενά, πράγμα το οποίο γνωρίζει το Υπουργείο.

Η αναλογία διορισμών 80-20 που ζήτησε η ΔΟΕ είναι η απολύτως λογική και σύμφωνη με τις πραγματικές ανάγκες.Την υποστηρίζουμε και ζητάμε από το συνδικαλιστικό μας όργανο να επιμείνει. Οτιδήποτε λιγότερο από το ζητούμενο της Ομοσπονδίας δεν ικανοποιεί και δημιουργεί προβλήματα.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στα όσα ακούγονται και εμείς για ακόμη μια φορά θυμίζουμε σε όλους πως οι διορισμοί γίνονται με βάση τις ανάγκες και όχι με βάση τις επιθυμίες της κάθε ομάδας και τα προσωπικά θέλω του κάθε ατόμου.

Κλείνοντας σας ενημερώνουμε πως από φέτος εφόσον υπάρχουν διορισμοι δεν υπάρχουν πιστώσεις από κρατικό προϋπολογισμό και θα έχουμε μόνο πιστώσεις ΕΣΠΑ και ΠΔΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιγραφή με το λογότυπο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ απαιτεί και πολιτική λύση
Είναι οδυνηρό και ελεεινό συνάμα να βλέπεις ανθρωπάρια που δεν μπορούν να αρθρώσουν λόγο, που πουλάνε νταηλίκι, να έχουν πλουτίσει, και αυτό όχι από...
Και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ απαιτεί και πολιτική λύση
ΜΑΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξηγήσεις από το ΑΠΘ ζητά το Υπουργείο Παιδείας για τα επεισόδια – Διορία 48 ωρών
Μετά τα σοβαρά επεισόδια και τις 309 προσαγωγές, το Υπουργείο Παιδείας απαιτεί πλήρη ενημέρωση για το πάρτι και τα μέτρα ασφάλειας
Εξηγήσεις από το ΑΠΘ ζητά το Υπουργείο Παιδείας για τα επεισόδια – Διορία 48 ωρών
astynomia-prostimo.jpg
Πρόστιμο έως 350 ευρώ για την Κάρτα Καυσαερίων: Τι αλλάζει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί
Νέα διαδικασία έκδοσης μόνο μέσω ΚΤΕΟ – Πότε επιβάλλονται πρόστιμα και αφαίρεση διπλώματος
Πρόστιμο έως 350 ευρώ για την Κάρτα Καυσαερίων: Τι αλλάζει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί