Ξανά το πρόβλημα με το παράβολο! Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί κρίθηκαν απορριπτέοι από το ΑΣΕΠ ενώ κατέβαλαν παράβολο - Αναμένονται ενστάσεις
Η Ελληνική παρανοϊκή "κανονικότητα": Κανείς δεν έκανε τίποτα για να λυθεί το πρόβλημα με το παράβολο, που είχε ξανασυμβεί και πέρυσι!

Του Νίκου Μάστορα

Για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, το παράβολο προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία σύνταξης πινάκων του ΑΣΕΠ. Είναι αξιοσημείωτο ότι κανείς δεν ασχολήθηκε να λύσει τη δυσλειτουργία, με αποτέλεσμα σήμερα πολλοί εκπαιδευτικοί να κινδυνεύουν με αποκλεισμό απο τους επικείμενους διορισμούς!

Κι αυτό παρότι το ίδιο πρόβλημα είχε εντοπιστεί και πριν απο μήνες με την ανάρτηση των πινάκων ειδικής αγωγής  όπου επίσης υπήρξαν πολλές οι διαμαρτυρίες αναπληρωτών που είχαν υποβάλει την αίτησή τους για υπαγωγή στους πίνακες ειδικής αγωγής , οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού από τον ενιαίο πίνακα γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος και όχι από δική τους υπαιτιότητα.

Συγκεκριμένα τότε, αν και κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μαΐου, όπως προβλεπόταν, δεν το πλήρωσαν έγκαιρα γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα, παραπλανητικά,  τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και ενάμιση μήνα μετά.

Τώρα λοιπον, το ίδιο συνέβη και με τους πίνακες της προκήρυξης 1ΓΕ. Ενδεικτική η διαμαρτυρία που λάβαμε πριν από λίγο:

"Είμαστε τουλάχιστον 30 συνάδελφοι ΠΕ70 δάσκαλοι (προς το παρόν), οι οποίοι διαπιστώσαμε ότι είμαστε στη λίστα απορριπτέων της προκήρυξης 1ΓΕ με αιτία "Μη καταβολή παράβολου". Η αιτία είναι η εξής: ενώ μας εκδόθηκε παράβολο από το e-paravolo, μπήκαμε να το πληρώσουμε από την εφαρμογή της Εθνικής Τράπεζας στο κινητό (nbg), καθότι νόμιμος τρόπος εξόφλησης. Ακολούθως, η τράπεζα εξέδωσε νέο παράβολο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί εκείνο που είχαμε αναγράψει στην αίτηση μας. Ως εκ τούτου, βρεθήκαμε απορριπτέοι, ενώ  έχουμε 2 παράβολα, ένα ακυρωμενο κι ένα πληρωμένο εμπροθεσμα και με την ίδια ημερομηνία, η οποία τοποθετείται εντός της χρονικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Παρακαλώ διαδωστε το, καθώς είναι ένα φλέγον ζήτημα το οποίο μπορεί να οδηγήσει εκατοντάδες συναδέλφους στην ανεργία από ένα σφάλμα συναλλαγής, εάν ειδικά φέτος πάμε σε προσλήψεις με προσωρινούς πίνακες"

Το ζήτημα έχουν ήδη εντοπίσει αρκετοί εκπαιδευτικοί,  ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, οι οποίοι ζητούν άμεση ανταπόκριση Ενδεικτικά, ο ΣΕΠΕ Μυσων αναφέρει: 

"Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν χιλιάδες συνάδελφοι έπειτα από  την ανάρτηση των πινάκων Γενικής  Αγωγής τη Δευτέρα 29/6/2020.  Πολλές είναι οι  διαμαρτυρίες  αναπληρωτών που έχουν υποβάλει την αίτησή τους για υπαγωγή στους πίνακες γενικής αγωγής , και οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος ή μη οριστικής υποβολής. Οι  υποψήφιοι απορρίφθηκαν είτε λόγω του ότι δεν κατέβαλαν το παράβολο, εξ αιτίας των ασαφών οδηγιών (ενώ  πήραν το μήνυμα ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία καθώς και αριθμό πρωτοκόλλου δίχως να λάβουν ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής ενώ είχε έρθει επιβεβαίωση και αριθμός πρωτοκόλλου) είτε δεν υπάγονται η  αίτηση τους δεν  καταχωρήθηκε ενώ  έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου.

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όχι μόνο να μη διοριστούν ως μόνιμοι αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος), είναι σαφές ότι οφείλεται σε υπαιτιότητα των «υπευθύνων».

Οι συνάδελφοι καλούνται να μπουν σε διαδικασία ενστάσεων  καταβάλλοντας παράβολο των 20 ευρώ όταν από τα παραστατικά αποδεικνύεται ότι η μη καταβολή ήταν τεχνικό καθαρό πρόβλημα και οι συνάδελφοι έχουν παραστατικά καταβολής του παραβόλου . Επίσης συνάδελφοι αποκλείστηκαν από τους πίνακες ενώ κατέχουν δικαιολογητικά επιβεβαίωσης  οριστικής υποβολής. Η εκδίκαση της ένστασης καθώς και η έκβαση της διαδικασίας αποτελεί πολιτικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα. Η προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας είναι ομηρική καθώς ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να δώσει εντολή στο ΑΣΕΠ να εκδώσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πίνακες αναπληρωτών προκειμένου να γίνουν  προσλήψεις"

Δείτε περισσότερα:

Μόνιμοι διορισμοί: Υπόδειγμα ένστασης κατά της εγγραφής στους πίνακες απορριπτέων της προκηρύξεως 1ΓΕ/2019

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

« Τι καρτεράτε άλλο πια; »
« Τι καρτεράτε άλλο πια; »
Κείμενο του Ηλία Παπαχατζή, π.μελους του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, εκπροσώπου των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων και νυν μέλους του ΔΣ της Α'-Γ'ΕΛΜΕ της Β'Αθήνας
« Τι καρτεράτε άλλο πια; »
Εικαστικοί: Να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση για την κατάργηση των μαθημάτων Τέχνης στο Λύκειο
Εικαστικοί: Να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση για την κατάργηση των μαθημάτων Τέχνης στο Λύκειο
Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων - Ψήφισμα για τα Εικαστικά και Καλλιτεχνικά Μαθήματα
Εικαστικοί: Να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση για την κατάργηση των μαθημάτων Τέχνης στο Λύκειο