Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δυστυχώς, η υπουργική απόφαση για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ παρά τις έντονες αντιδράσεις και επιφυλάξεις των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών αναφορικά με την υποβάθμιση της παιδαγωγικής διαδικασίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου, άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων, έχει καταθέσει με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, ένα άκρως νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Ως Σύλλογος Εκπ/κών τονίζουμε πως θα αξιοποιήσουμε οποιοδήποτε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο διαθέτουμε ώστε να αποτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών.

Δε θα επιτρέψουμε, σε καμία περίπτωση, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολείων, τις μαζικές μετακινήσεις

μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, την αντιδραστική αξιολόγηση. Δε θα επιτρέψουμε την προσαρμογή του αναλυτικού προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου.

Απαιτούμε να μην κατατεθεί το απαράδεκτο και επιθετικό προς τη Δημόσια Εκπαίδευση πολυνομοσχέδιο και να αποσυρθεί αμέσως η υπουργική απόφαση που αφορά στη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με χρήση κάμερας μέσα στην αίθουσα.

Καλούμε ξανά όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών μας να συμμετάσχουν δυναμικά στην εκπαιδευτική κινητοποίηση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών  Βόνιτσας στο Δημοτικό  σχολείο  Βόνιτσας  την Τρίτη  26/05/2020 στις 11:00.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εργατικ
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Στο «Παπανικολάου» εργαζόμενος με εγκαύματα
Άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ – Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σταθεροποιημένος στο νοσοκομείο
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Στο «Παπανικολάου» εργαζόμενος με εγκαύματα
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ προς Ιράν: «Πετάξτε τα πυρηνικά και πάμε για συμφωνία» – Στο Πακιστάν η αμερικανική απόβαση
Ο Τραμπ υπογράφει με το Ιράν και ζητά «εδώ και τώρα» αποπυρηνικοποίηση
Τραμπ προς Ιράν: «Πετάξτε τα πυρηνικά και πάμε για συμφωνία» – Στο Πακιστάν η αμερικανική απόβαση
Τηλεκπαίδευση: Μαζικοί αποχή ζητούν γονείς στα Χανιά
Σουηδία: Γιατί η χώρα της τεχνολογίας επιστρέφει στο χαρτί και το μολύβι
Η κυβέρνηση αποσύρει τα tablets και επενδύει 186 εκατ. ευρώ σε έντυπα βιβλία, κηρύσσοντας τον πόλεμο στην ψηφιακή διάσπαση των μαθητών
Σουηδία: Γιατί η χώρα της τεχνολογίας επιστρέφει στο χαρτί και το μολύβι
πανεπιστήμιο ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μοναδική υποψηφιότητα της Άννας Κ. Μπατιστάτου για το αξίωμα του Πρύτανη
Μοναδική υποψηφιότητα της νυν Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτριας Άννας Κ. Μπατιστάτου για το αξίωμα του Πρύτανη, για την περίοδο...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μοναδική υποψηφιότητα της Άννας Κ. Μπατιστάτου για το αξίωμα του Πρύτανη