xasapopoulos
Γράφει ο Βασίλειος Παππάς, διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας 

(Σχόλια πάνω στο ενοχλητικό βούισμα των Τέλογλου και Χασαπόπουλου)

Πέντε, πολλοί περισσότεροι και περισσότερες συνωμοτούν υπό βροχήν κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Παιδείας. Είναι πράξις πολιτική. Στοιβάζονται οι εκπαιδευτικοί στο διαδίκτυο προσπαθώντας να αποκτήσουν κωδικούς, να «ανεβάσουν» πλατφόρμες εκπαίδευσης, να οργανώσουν μαθήματα. Και τούτο όχι από ένα μοναχικό ΙΕΚ σε παραλία ερημική, αλλά μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο των χιλιάδων δημοσίων ελληνικών σχολείων.

Και εδώ ακριβώς αρχίζουν οι αντιδράσεις των κωνώπων, λόγω του υγρού κλίματος που δημιουργεί η μόλις καταφθάσασα βροχή. Οι κώνωπες (δύο τρείς επώνυμοι δημο-σιο-κοχλίες κοινώς δημοσιο-σιάλαγκες), αρχίζουν και αντιδρούν στις πράξεις των πολλών εκπαιδευτικών που η ευθύνη και το ήθος τους έχει γίνει συνείδηση πρώτα και κύρια στους μαθητές τους, και έπειτα στην πολιτεία. Οι κώνωπες, στα έλη  των μέσων μαζικής αποβλάκωσης καθώς ζουν και αναπτύσσονται, δρουν και αντιδρούν μη  σκεπτόμενοι, αλλά λοιδορώντας προσπαθούν μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού να επιβάλλουν το νόμο του Λιντς και στο χώρο της παιδείας, μετά το χώρο των μεταναστών.

Ποιοι ενεργούν σε αυτή την ανυποληψία των προσπαθειών της εκπαιδευτικής κοινότητας που επιδιώκει , όσο τα μέσα της επιτρέπουν, να στήσει την εξ αποστάσεων εκπαίδευση. Οι κώνωπες. Εχοντας εκμεταλλευτεί τα έλη μιας μέχρι σήμερα  αδιαφορίας κρατικής γύρω από την εκπαίδευση, οι κώνωπες επωφελήθησαν, τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά, κάλυψαν την αμορφωσιά τους με διπλώματα ευκαιρίας, απέκτησαν ευλύγιστη μέση και οφέλη, βοηθούμενοι και από άλλους κώνωπες του ημερήσιου και διαδικτυακού τύπου και επέζησαν και επιζούν σε ένα κατεστημένο  χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς παιδεία, χλευάζοντας κάθε τι που δεν μπορούν να ελέγξουν. 

Οι κώνωπες υψιπετούν – ρουφούν το αίμα κι ενοχλούν – καθήκον του πολίτη είναι να συνεργήσει για να «σκοτωθούν» - τότε τα λουλούδια ανθούν  - κι ο ύπνος είναι ατάραχος – και για τους άλλους τους ολίγους που ξαγρυπτούν ας τους αφήσουμε να εργαστούν.

Ας μας αφήσετε λοιπόν «κύριε» Τέλογλου και «κύριε» Χασαπόπουλε να εργαστούμε, για όλο το έθνος, για όλο τον λαό, για τους/τις μαθητές/τριες μας. ΄Ισως και σεις κερδίσετε κάτι!

ΥΓ. «κύριοι», ο σχολιασμός πάνω σε κείμενο του Μ. Χατζιδάκι, «Τα Σχόλια του Τρίτου», Εξάντας, Αθήνα 1980.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Chat GPT
Η τεχνητή νοημοσύνη «κόβει» την επισκεψιμότητα: Πώς οι AI περιλήψεις ανατρέπουν το μοντέλο της ενημέρωσης
Πτώση έως 30% στα κλικ προς ειδησεογραφικά sites μέσα σε έναν χρόνο – Τα ΜΜΕ στρέφονται σε συνδρομές, YouTube και TikTok για να επιβιώσουν
Η τεχνητή νοημοσύνη «κόβει» την επισκεψιμότητα: Πώς οι AI περιλήψεις ανατρέπουν το μοντέλο της ενημέρωσης
TEMPH
Δίκη για τα Τέμπη: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων μόνο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων
Στην αίθουσα του δικαστηρίου οι συγγενείς των θυμάτων για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων στη δίκη για τα Τέμπη
Δίκη για τα Τέμπη: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων μόνο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων
rene1
Σάλος στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος στήριξε οικονομικά πράκτορα της ICE μετά τον θάνατο 37χρονης
Δωρεά 10.000 δολαρίων από τον Μπιλ Άκμαν πυροδοτεί οργή και σφοδρές αντιδράσεις – Διχασμένη η κοινή γνώμη
Σάλος στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος στήριξε οικονομικά πράκτορα της ICE μετά τον θάνατο 37χρονης
Ισπανία: Κατέσχεσαν 10 τόνους κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στη θάλασσα
«Μαμούθ» ποσότητα κοκαΐνης: Σχεδόν 10 τόνοι ναρκωτικών σε πλοίο με αλάτι στον Ατλαντικό (Video)
Ισπανία: Κατέσχεσαν 10 τόνους κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στη θάλασσα – Ποσότητα «ρεκόρ»
«Μαμούθ» ποσότητα κοκαΐνης: Σχεδόν 10 τόνοι ναρκωτικών σε πλοίο με αλάτι στον Ατλαντικό (Video)