ΣΥΡΙΖΑ
Κριτική για την αναστολή λειτουργίας των 37 ακαδημαϊκών τμημάτων, τα κολέγια, το brain drain

Spot με 7 σημεία κριτικής προς την κυβέρνηση δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τους αντιπολιτευτικούς τόνους ύψωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σε κεντρική εκδήλωση του κόμματος  το Σάββατο.

Με τίτλο «Για ψυκτικός καλός είσαι», το spot για την εκπαιδευτική πολιτική αλλά και συνολικά για τις πολιτικές που επηρεάζουν τη ζωή της νεολαίας, επικεντρώνει την κριτική στην αναστολή λειτουργίας των 37 ακαδημαϊκών τμημάτων που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αντιστοίχηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με την αξιολόγηση. Παράλληλα, η αντιπολίτευση καταλογίζει υποκρισία στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του brain drain, αλλά και την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ με τα αντίστοιχα των κολεγίων, ενώ ταυτόχρονα θεσμοθετείται η βάση του 10.

Τέλος, ασκείται κριτική για την ελλιπή στελέχωση των σχολείων και την ύπαρξη σημαντικών εκπαιδευτικών κενών, ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Τραγωδία στη «Βιολάντα»: Στο ραφείο του ανακριτή διευθυντικά στελέχη για τη φονική έκρηξη
Βαριές κατηγορίες για τα στελέχη παραγωγής - Σε απολογία και ο προφυλακισμένος ιδιοκτήτης
Τραγωδία στη «Βιολάντα»: Στο ραφείο του ανακριτή διευθυντικά στελέχη για τη φονική έκρηξη
9ο επαλ
9ο ΕΠΑΛ Πειραιά: Το κτιριακό ζήτημα που προκαλεί αντιπαράθεση Δήμου και εκπαιδευτικών
Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει αντιδημοκρατικές πρακτικές και διεκδικεί άμεση ανέγερση σύγχρονου σχολείου με κρατική χρηματοδότηση
9ο ΕΠΑΛ Πειραιά: Το κτιριακό ζήτημα που προκαλεί αντιπαράθεση Δήμου και εκπαιδευτικών
τεμπη
Πλακιάς σε Κωνσταντοπούλου: Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη για τα Τέμπη
Αιχμές για πολιτικοποίηση της διαδικασίας και προειδοποιήσεις για τη στάση στη συνέχεια της δίκης (βίντεο)
Πλακιάς σε Κωνσταντοπούλου: Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη για τα Τέμπη