Thumbnail
Κλειστά παραμένουν πέντε σχολεία

Κλειστά θα μείνουν για τρεις μέρες 4 σχολεία στη δυτική Θεσσαλονίκη και ακόμα ένα, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα θα κλείσει μόνο για αύριο, Παρασκευή, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα ψώρας.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστά είναι από την Τετάρτη το 5ο και το 8ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, καθώς και το 1ο και το 5ο νηπιαγωγείο. Το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου βρίσκεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με τα υπόλοιπα τέσσερα, ωστόσο θα μείνει κλειστό μόνο αύριο, Παρασκευή.

Η απόφαση για να μείνουν τα σχολεία κλειστά πάρθηκε περισσότερο για προληπτικούς λόγους, ενώ σημειώνεται ότι τα κρούσματα εμφάνισαν ένας μαθητής νηπιαγωγείου και ένας δημοτικού, τα οποία είναι αδέρφια μεταξύ τους.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης ήταν καθησυχαστικός σχετικά με τα κρούσματα και υπογράμμισε πως «πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό». Ο κ. Κόπτσης σημείωσε πως το κλείσιμο των σχολείων αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό. Ακόμη, τόνισε πως το κλείσιμο αφορά μόνο τα 4 από τα 5 σχολεία του συγκροτήματος. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα πέμπτο σχολείο, και συγκεκριμένα το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό μόνο την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία θα γίνει απολύμανση του κτιρίου. Και τα 5 σχολεία θα λειτουργήσουν ξανά κανονικά από τη Δευτέρα.

Ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε επίσης ότι οι υγειονομικές αρχές με τις οποίες υπήρξε επικοινωνία καθησύχασαν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει μετάδοση των κρουσμάτων και πως τα σχολεία κλείνουν περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: www.typosthes.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biasmos.jpg
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»
Σε κατάσταση – σοκ το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, ενώ, η οικογένειά της έκανε καταγγελία στην αστυνομία
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»
ντουντούκα διαμαρτυρία
«Αντεργατικό τερατούργημα»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας
Δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Κάλεσμα σε διαμαρτυρία σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας
«Αντεργατικό τερατούργημα»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας