Πρωτοβουλία μαθητικής καλλιτεχνικής - πνευματικής δημιουργίας της ΕΕΔΥΕ
Η Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων και των Λυκείων της ΕΛΜΕ να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εργασία, με λογοτεχνικά κείμενα, εικαστικά ή μουσικά έργα, με βίντεο ή φωτογραφία. Όλα τα έργα θα αποτελέσουν το υλικό εκδηλώσεων όπου και θα παρουσιαστούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η Α΄ ΕΛΜΕ συμμετέχει στην πρωτοβουλία μαθητικής καλλιτεχνικής-πνευματικής δημιουργίας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με θέμα

«Για Μεσόγειο θάλασσα γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών. Ένωσε κι εσύ τη φωνή σου στην πάλη των λαών ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και στον ξεριζωμό».

Οι ιαχές του πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή μας, η άμεση ανάμειξη της χώρας μας που δυστυχώς επιταχύνεται, οι αυξημένες προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές ξεριζωμένων, η μετατροπή της χώρας μας σε κόμβο και ορμητήριο των επεμβάσεων με τη συνεπακόλουθη στοχοποίησή της δεν μας επιτρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι.

Θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας όχι για να ματώσουν για τα συμφέροντα των "συμμάχων" μας ή για τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών ή της πολεμικής βιομηχανίας. Θέλουμε να ζήσουν και αυτά ειρηνικά, όπως άλλωστε και εμείς και να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον φιλίας, συνεργασίας και κατανόησης ανάμεσα στους λαούς που έχουν τη Μεσόγειο σαν κοινή θάλασσα-πηγή ζωής και κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

cache_eurobank2.jpg
Εκπαιδευτικοί και επιμόρφωση: πώς χωράει η εξέλιξη σε μια ήδη γεμάτη εβδομάδα

Εκπαιδευτικοί και επιμόρφωση: πώς χωράει η εξέλιξη σε μια ήδη γεμάτη εβδομάδα

Η επιμόρφωση δεν χρειάζεται τέλειο...

Εκπαιδευτικοί και επιμόρφωση: πώς χωράει η εξέλιξη σε μια ήδη γεμάτη εβδομάδα
Μητσοτάκης Βρυξέλλες
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης – Τα θέματα στην ατζέντα
Στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πόλεμος ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, η ενέργεια και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης – Τα θέματα στην ατζέντα