sxoliki_psixologia_kathigitis
Η ανερχόμενη επιμόρφωση για τους δασκάλους και τους καθηγητές μετά την Ειδική Αγωγή είναι η σχολική ψυχολογία και βέβαια η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται νέες προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων στις σχολικές μονάδες και αυτός είναι ο λόγος που ο τομέας της επιμόρφωσης στην σχολική ψυχολογία έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια

Διπλή Μοριοδότηση από το Παν.Αιγαίου και το goLearn παίρνει ο εκπαιδευτικός

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πραγματοποιεί εξ αποστάσεως και ασύγχρονα 9 μηνών (ετήσια) μοριοδοτούμενη επιμόρφωση εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. πάνω στην Σχολική Ψυχολογία.

Το 9μηνο μοριοδοτούμενο  (440 ωρών) σεμινάριο με ακαδημαϊκά υπεύθυνη την καθηγήτρια  Ελένη Νικολάου και επιστημονικά υπεύθυνη τη καθηγήτρια κα Χρυσή Βιτζιλάκη αποτελεί το κορυφαίο σεμινάριο στην Σχολική Ψυχολογία στην Ελλάδα.

Μοριοδότεί:

  • 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ – αναπληρωτές και αδιόριστοι υποψήφιοι)
  • 10 μόρια για διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ
  • 1 μόριο για τα στελέχη εκπαίδευσης σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως
  • Δίνει έξτρα μοριοδότηση για προσλήψεις στα ΣΔΕ

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των επιμορφούμενων στο γνωστικό αντικείμενο της Σχολικής Ψυχολογίας. Οι επιμέρους ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν την περιγραφή του ρόλου και τις αρμοδιότητες του σχολικού ψυχολόγου, τις βασικές αρχές της ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης παιδιών και εφήβων, τα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων καθώς και ζητήματα αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας (ΔΕΠ-Υ, Νοητική Υστέρηση, Διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού). Επιπλέον, το πρόγραμμα εμπεριέχει εφαρμογές της συμβουλευτικής στο χώρο της εκπαίδευσης, την προαγωγή της ψυχικής υγείας στο σχολείο και το ρόλο της επικοινωνίας στη σχολική κοινότητα. Ειδικότερα, αναφέρεται στις σχέσεις εκπαιδευτικών-μαθητών, εκπαιδευτικών-γονέων, τη διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων στη σχολική κοινότητα, καθώς και τη διαχείριση παιδιών από διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον. Η μεθοδολογία υλοποίησης είναι η απόσταση ηλεκτρονική μάθηση.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αναπτύξουν τη γνώση τους σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου της σχολικής ψυχολογίας καθώς και σε ψυχολόγους που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο συγκεκριμένο πεδίο.

Μαθησιακοί Στόχοι Προγράμματος

  • Να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης
  • Να εμβαθύνουν στην κατανόηση των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών και εφήβων
  • Να ενημερωθούν για τις εφαρμογές της ψυχολογικής συμβουλευτικής στη σχολική κοινότητα
  • Να καταρτιστούν σε θέματα επικοινωνίας και διαχείρισης συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον
  • Να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στις θεματικές του πεδίου της Σχολικής Ψυχολογίας

Απευθύνεται:

α) σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αναπτύξουν τη γνώση τους σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου της σχολικής ψυχολογίας καθώς και σε ψυχολόγους που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο συγκεκριμένο πεδίο.

β) σε εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές, αδιόριστους που θέλουν να μοριοδοτηθούν για διορισμούς και προσλήψεις

γ)  Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων οι οποίοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέσεις διοικητικών στελεχών της εκπαίδευσης (διευθυντές σχολικών μονάδων, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, διευθυντές Εκπαίδευσης, κλπ) ή εργάζονται ήδη σε  αυτές τις θέσεις.

δ) Σε παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και απόφοιτους σχολών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

ε) Σε όσους λαμβάνουν ή έχουν ήδη λάβει επιμόρφωση πάνω στον τομέα της Ειδικής Αγωγής

ζ) Σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο της Ψυχοπαθολογίας παιδιών και εφήβων, της συμβουλευτικής στο σχολικό περιβάλλον, της ψυχολογικής αξιολόγησης μαθησιακών και συναισθηματικών δυσκολιών

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

AMEA
Προσωπικός βοηθός: Παρατείνονται οι αιτήσεις συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία
Όσοι θέλουν να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί Ατόμων με Αναπηρία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι το πέρας του πιλοτικού προγράμματος
Προσωπικός βοηθός: Παρατείνονται οι αιτήσεις συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία