sxoleio diamartyria
Κλείνουν, λόγω εργασιών συντήρησης, τρία από τα πέντε σχολεία που συστεγάζονται σε συγκρότημα στην Κάτω Τούμπα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί γονείς και μαθητές από την περιοχή της Κάτω Τούμπας, αντιδρώντας στον σχεδιασμό του δήμου για κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Κλεάνθους, λόγω εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο και σε πρώτη φάση θα κλείσουν τα τρία από τα συνολικά πέντε σχολεία που στεγάζονται στο χώρο. Οι γονείς και οι μαθητές ζητούν οι εργασίες να γίνουν με το σχολικό συγκρότημα σε λειτουργία, ώστε να μη χρειαστεί διασπορά των παιδιών σε γειτονικά σχολεία.

Ακολούθησε συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τους αντιδημάρχους Τεχνικών Εργων, Εφραίμ Κυριζίδη και Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ώστε να ενημερωθούν λεπτομερώς οι γονείς για το χρόνο έναρξης των εργασιών και τα πιθανά σχέδια μεταφοράς των μαθητών.

Ο κ.Κυριζίδης υποσχέθηκε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν με τη λήξη του σχολικού έτους, ώστε να μην υπάρξει "καμία αναστάτωση για τους μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς", ενώ η κ. Ακριτίδου πρόσθεσε πως στις προθέσεις είναι να μεταφερθούν οι τάξεις αυτούσιες σε γειτονικά σχολεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλιουπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του
Αναστάτωση και οδύνη από την πτώση δύο 17χρονων – Λάθος ειδοποίηση οδήγησε οικογένεια στο νοσοκομείο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του
θρανια
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;
«Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να αλλάξουν νοοτροπία και να δουν με άλλο μάτι την γνωστική εξέλιξη των παιδιών»
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;