Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για κλείσιμο σχολείων στη Θεσσαλονίκη
Κλείνουν, λόγω εργασιών συντήρησης, τρία από τα πέντε σχολεία που συστεγάζονται σε συγκρότημα στην Κάτω Τούμπα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί γονείς και μαθητές από την περιοχή της Κάτω Τούμπας, αντιδρώντας στον σχεδιασμό του δήμου για κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Κλεάνθους, λόγω εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο και σε πρώτη φάση θα κλείσουν τα τρία από τα συνολικά πέντε σχολεία που στεγάζονται στο χώρο. Οι γονείς και οι μαθητές ζητούν οι εργασίες να γίνουν με το σχολικό συγκρότημα σε λειτουργία, ώστε να μη χρειαστεί διασπορά των παιδιών σε γειτονικά σχολεία.

Ακολούθησε συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τους αντιδημάρχους Τεχνικών Εργων, Εφραίμ Κυριζίδη και Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ώστε να ενημερωθούν λεπτομερώς οι γονείς για το χρόνο έναρξης των εργασιών και τα πιθανά σχέδια μεταφοράς των μαθητών.

Ο κ.Κυριζίδης υποσχέθηκε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν με τη λήξη του σχολικού έτους, ώστε να μην υπάρξει "καμία αναστάτωση για τους μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς", ενώ η κ. Ακριτίδου πρόσθεσε πως στις προθέσεις είναι να μεταφερθούν οι τάξεις αυτούσιες σε γειτονικά σχολεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για το άνοιγμα των σχολείων
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για το άνοιγμα των σχολείων
Το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, εκφράζει την ανησυχία του για τον τρόπο που αποφάσισε η κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία,...
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για το άνοιγμα των σχολείων