Thumbnail
Σχετικά με το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media με τον μαθητή που έγινε έξω φρενών με την καθηγήτρια του

Δε μου λέτε ρε πολυσπουδαγμένα, τρισυπόστατα μεγαλεία κριτικής και πολιτικής σκέψης, διότι έχω κάποιες απορίες με τα σχόλια σας που διαβάζω.

Όταν ο μαθητής πλακωνεται με την καθηγήτρια για να του σβήσει την απουσία, γιατί κανείς σας δεν ασχολείται με το τι είναι η «απουσία»;

Γιατί όλοι εστιάζετε στη σύγκρουση και όχι στο διακύβευμα, δηλαδή την επιβολή μιας υποχρεωτικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, από την οποία αν απουσιάσεις αποκλείεσαι από τον επαγγελματικό στίβο και άρα από την πιθανότητα να μπορέσεις να επιβιώσεις, χωρίς ταυτόχρονα να έχει φροντίσει ο φορέας που το επιβάλλει να εξασφαλίσει τις συνθήκες σε σένα και την οικογένεια σου ώστε να μπορείς πραγματικά να είσαι παρόντας;

Φταίει ο μαθητής, φταίει η καθηγήτρια ή φταίει το σάπιο σου κεφάλι, θεατή του βίντεο που θεωρείς «λογικο» να πρέπει να πεθάνει από την πείνα αύριο ένας άνθρωπος επειδή στα μαθητικά του χρόνια δούλευε και δε μπορούσε να κάθεται σε ένα θρανίο (όπως καθόσουν εσύ γιατί είχες την τύχη να μπορεί η οικογένεια σου να το υποστηρίξει και νομίζεις ότι έκανες κ κόπο γιατί έμαθες μέτρια μαθηματικά αντί να «αράζεις» όλη μέρα) , ακριβώς δηλαδή όπως θεωρούσε πριν κάποια χρόνια «λογικο» μια εγχώρια «διανοούμενη» να σκοτώνουμε τους ανθρώπους πετώντας τους έξω από εν κινήσει λεωφορεία επειδή δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν εισιτήριο;

Γιατί κανείς δεν εξετάζει αν η «υποχρεωτική δωρεάν εκπαιδευση» είναι όντως δωρεάν ή αν μας έμεινε το υποχρεωτική σαν άλλη μια μορφή ελέγχου αλλά χρειάζονται πολλά λεφτά από μια οικογένεια για να μπορείς να την παρακολουθήσεις χωρίς να δουλεύεις, όποτε αποτελεί προνόμιο της μικρομεσαίας τάξης και πάνω; Επειδή εσένα τα έσκαγε μανούλα κ μπαμπάκας για να έχεις θερμάνσουλα κ φαγάκι όταν γύρναγες από το σχολείο, θεωρείς την εκπαίδευση «δωρεάν» επειδή δεν έχει δίδακτρα καμάρι μου; Γιατί αν είναι έτσι, να τη χαίρεσαι τη μόρφωση που πήρες στο σχολείο. Καλύτερα να έπαιρνες απουσίες και να μορφωνόσουν στη ζωή.

Λοιπόν.

Καταντάει βαρετό το θέαμα της αρένας στην οποία μάχεται ένας σκλάβος/πολίτης που παλεύει γιατί δε του επιτρέπουν να ζήσει (βλέπε μαθητής) με έναν άλλο σκλάβο/πολίτη που παλεύει γιατί δε του επιτρέπουν να ζήσει (βλέπε καθηγήτρια) και το κοινό στα κάτω διαζώματα να υποστηρίζει πλευρές, αντί να ορμήσουν όλοι μαζί σε αυτούς που κάθονται στον εξώστη και απολαμβάνουν το θέαμα που έχουν οργανώσει.

Συνέλθετε παρακαλώ και πάμε παρακάτω γιατί έχετε κι άλλες δουλειές οπως για παράδειγμα το να κατηγορήσετε τον γονιό της διπλανής πόρτας για τη γρίπη αντί να ζητήσετε εξηγήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ που δεν βγάζει στοιχεία και μας έχει πιάσει μαζική υστερία, να αγνοήσετε τους 100δες πνιγμούς προσφύγων στο Αιγαίο και τους χιλιάδες θανάτους από την κλιματική αλλαγή για να κλάψετε δίπλα στο αιρ κοντισιον για το φιλαράκι σας τον Κομπι κλπ κλπ.

Δείτε επίσης: 

Πριν ένα χρόνο το περιστατικό ακραίου εκφοβισμού καθηγήτριας

Γιώργος Παραδείσης,Ψυχολόγος-συστημικός ψυχοθεραπευτής, Ιδρυτής του Εργαστηρίου Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σάλτσα
Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία

Η μαγειρική, ειδικά όταν πρόκειται για απλές αλλά θεμελιώδεις συνταγές όπως η σάλτσα ντομάτας, συχνά προκαλεί έντονες διαφωνίες....

Πρέπει να βάζουμε ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας; Οδηγός για γεύση με ισορροπία
ομελέτα
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin
Ένας πρώην σεφ που έχει εργαστεί σε κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin αποκαλύπτει το μυστικό για ομελέτα εστιατοριακού επιπέδου, μέσα από ένα...
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin