Μ. Χαρακόπουλος σε υπουργείο Παιδείας: Δώστε μόρια σε μαθητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς
Να εξετάσει «τη μοριοδότηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και των τάξεων του Λυκείου, που έχουν επιτύχει διακρίσεις στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, σε Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, καθώς και σε διεθνείς και πανευρωπαϊκούς μαθητικούς διαγωνισμούς Αρχαίων Ελληνικών, αναλόγως αυτής που απολαμβάνουν οι διακριθέντες σε αθλήματα» καλεί την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος

Ο Θεσσαλός πολιτικός σε ερώτησή του σημειώνει ότι «η λογική της ήσσονος προσπάθειας, η ισότητα προς τα κάτω, επέφερε απαξίωση της αξιολόγησης και της επιβράβευσης των ικανών, ενώ υπονόμευσε το αναγκαίο περιβάλλον ευγενούς άμιλλας και ανόδου του συνολικού επιπέδου της παιδείας. Η αποκατάσταση, επομένως, της έννοιας της αριστείας, η οποία λοιδορήθηκε μάλιστα από τον υπουργό Παιδείας ως “ρετσινιά”, με συγκεκριμένα μέτρα, θα συμβάλει στην έξοδο του εκπαιδευτικού μας συστήματος από τη στασιμότητα που είχε καταδικαστεί τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με το eleftheria.gr, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι «υπ’ αυτό το πρίσμα, είναι απαραίτητο να εξεταστεί με τη δέουσα σοβαρότητα το αίτημα των γονέων μαθητών που διακρίνονται σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς μαθηματικών ή αρχαίων ελληνικών, ενδεχομένως και άλλων μαθημάτων, να μοριοδοτούνται όπως οι αθλητές για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, όπως ετέθη στη συνάντηση που είχε η ηγεσία του Υπουργείου (03.09.19) με την ομάδα γονέων που διακρίθηκαν σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες, αλλά και από σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη από γονέα μαθητή από τη Λάρισα (13.11.19), οι μαθητές Γυμνασίου που διακρίνονται στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο Αρχιμήδης”, σε Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, δεν τυγχάνουν κανενός είδους ουσιαστικής επιβράβευσης (ως μοριοδότηση ή εξασφάλιση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση). Για δε τους μαθητές Λυκείου υπάρχει μόνο για όσους παίρνουν μετάλλιο σε Βαλκανιάδα ή σε Ολυμπιάδα και οι οποίοι δεν είναι πάνω από 10 μαθητές τον χρόνο. Το ίδιο, δυστυχώς, συμβαίνει και με τους αριστεύσαντες σε πανευρωπαϊκούς μαθητικούς διαγωνισμούς στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία. Ωστόσο, οι μαθητές που συμμετέχουν σε αθλητικούς αγώνες και έχουν διακρίσεις από την Γ’ Γυμνασίου παίρνουν μόρια ή εισαγωγή άνευ εξετάσεων σε όποια σχολή επιλέξουν (ασχέτως γνωστικού αντικειμένου) ανάλογα με τις διακρίσεις τους».

Ο κυβερνητικός βουλευτής καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «είναι προφανές ότι οι μαθητές που κατορθώνουν να φθάσουν σε αυτό το επίπεδο επιτυχίας έχουν εργαστεί σκληρά, με άπειρες ώρες διαβάσματος. Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ως ανάδειξη καλού παραδείγματος, δίδοντας ανάλογες με τους αθλητές δυνατότητες μοριοδότησης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ήδη από τη Γ’ Γυμνασίου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xaralabogianni
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Διορισμοί πριν το Πάσχα και 27.000 νέες προσλήψεις το 2026
ΑΣΕΠ 2026: Διορισμούς "εξπρές" πριν το Πάσχα και 27.000 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, προανήγγειλε η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Διορισμοί πριν το Πάσχα και 27.000 νέες προσλήψεις το 2026
dimosioi-ypallhloi
Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν τα 62 έτη στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα
Η ανησυχία ότι το προσδόκιμο ζωής θα συνδεθεί πιο αυστηρά με τα όρια ηλικίας λειτουργεί ως επιταχυντής, οδηγώντας ασφαλισμένους να υποβάλουν αιτήσεις...
Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν τα 62 έτη στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα