Καταγγελία της ΑΣΕ για απροκάλυπτη συνεργασία ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ
Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, με τη δική σας ψήφο αναδείχθηκε σε τρίτη δύναμη. Η θέση που η ΑΣΕ καταθέτει πανελλαδικά είναι για αντιπροσωπευτικά – αναλογικά Προεδρεία. Έτσι,  την Πέμπτη 5/12/2019, κατά τη συνεδρίαση της συγκρότησης του ΔΣ, η ΑΣΕ πρότεινε η πρώτη σε ψήφους παράταξη της ΔΗΣΥ να έχει την θέση του Προέδρου, η δεύτερη σε ψήφους παράταξη της ΔΑΚΕ τη θέση του Γραμματέα και η τρίτη σε ψήφους παράταξη της ΑΣΕ να έχει τη θέση του Αντιπροέδρου. Αυτό σημαίνει να μην κάνεις παιχνιδάκια στη συγκρότηση, να σέβεσαι τη θέληση του κλάδου που αποτυπώνεται στις εκλογές του όποιου συνδικάτου αλλά και να δέχεσαι στην πράξη πως οι αποφάσεις παίρνονται πραγματικά από το ΔΣ και όχι με «συνεννοήσεις» του Προεδρείου. Αντίθετα η ΑΣΕ δεν στηρίχθηκε από τις πλειοψηφούσες δυνάμεις ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ για τη θέση του Αντιπροέδρου αφού η ΔΗΣΥ διεκδίκησε και τη θέση του Γραμματέα προτείνοντας τη θέση Αντιπροέδρου στη ΔΑΚΕ, πετώντας εκτός του Προεδρείου την ΑΣΕ. Αποδεικνύεται ότι άλλες είναι οι βουλές του κλάδου κι άλλοι οι σχεδιασμοί των συνδικαλιστικών δυνάμεων της αστικής διαχείρισης. Έτσι η ΑΣΕ αποκλείστηκε με 4 ψήφους υπέρ από ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ και 3 «ΛΕΥΚΟ».

Η απροκάλυπτη συμμαχία ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ για το μοίρασμα των θέσεων στο προεδρείο του Συλλόγου είναι ενδεικτικό των προθέσεων για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν οι δύο παρατάξεις που αποτελούν πλέον το Προεδρείο του Συλλόγου Χαλκίδας, σε συνέχιση της στάσης τους και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση 27 Νοέμβρη όπου υπερασπίστηκαν τις θέσεις της ΔΟΕ. Το πάγιο αίτημα της ΑΣΕ για μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών συναδέλφων πολεμήθηκε ως “λαϊκισμός”. Αντίθετα, ο εκλεγμένος στο Προεδρείο της ΔΟΕ, συνδικαλιστής της ΔΗΣΥ, έσπευσε να μας θυμίσει πως το Σύνταγμα απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ αποτελούν στήριγμα της κυβέρνησης ΝΔ που δεν καταργεί το προσοντολόγιο - το νόμο Γαβρόγλου 4589/2019, που διαιωνίζει το κυνήγι των δεξιοτήτων με επιβάρυνση των ίδιων των αναπληρωτών και το διαίρει και βασίλευε στον κλάδο. Και μάλιστα και αυτοί όπως κι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουν διορισμούς σε βάθος χρόνου. Τηρώντας βέβαια κατά γράμμα τις οδηγίες Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΟΣΑ. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική όχι για τη συγκρότηση αυτή καθαυτή αλλά γιατί σηματοδοτεί συνέχεια στη γραμμή που εδώ και χρόνια ακολουθεί ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Χαλκίδας. Ο λόγος είναι σε σας. Γι’ αυτό και σας ενημερώνουμε.

σχετικά άρθρα