Κατάληψη σε σχολείο ενάντια στη ρατσιστική επίθεση σε το προσφυγόπουλο στη Θεσσαλονίκη
«Μάς πήραν τα βιβλία από τα χέρια και στη θέση τους μάς δώσανε μαχαίρια», αναγράφεται σε πανό που ανήρτησαν οι μαθητές στο προαύλιο του σχολείου τους

Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πολίχνης, με αφορμή το περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης και του τραυματισμού του προσφυγόπουλου που φοιτά σε Γυμνάσιο της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων το 15μελές συμβούλιο των μαθητών, «ο λόγος της κατάληψης είναι η αλληλεγγύη στο προσφυγοπουλο που χαρακώθηκε και βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση αμοκ, δεν μπορεί να γυρίσει στο σχολειο επειδή εχει τρομοκρατηθεί».

«Επίσης αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μαθητική πορεια για το ίδιο θέμα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 6/11 νωρίς το πρωί σε Γυμνάσιο Νεάπολης δυο άγνωστοι μαυροφορεμενοι κουκουλοφοροι πιάσανε ένα προσφυγόπουλο,μαθητή Α Γυμνασιου, τον χαράκωσαν και του είπαν αν δε φύγει από το σχολείο θα πάθει τα χειρότερα και αυτός, και μία συμμαθήτρια του, επίσης πρόσφυγας.

Εμείς, σαν 1ο ΓΕΛ Πολίχνης με απόφαση του 15μελους μας προχωρήσαμε σήμερα σε κατάληψη του σχολείου. Ο λόγος της κατάληψης είναι η αλληλεγγύη στο προσφυγοπουλο που χαρακώθηκε και βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση αμοκ, δεν μπορεί να γυρίσει στο σχολειο επειδή εχει τρομοκρατηθεί.

Επίσης αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μαθητική πορεια για το ίδιο θέμα.

Σαν 1ο ΓΕΛ Πολίχνης καλούμε τους μαθητές όλης της Θεσσαλονίκης, και κυρίως των Δυτικών Συνοικιών να παρευρίσκονται αύριο Πεμπτη 14/11 στις 13:30 το μεσημέρι στη Νεάπολη στο ρολόι για τη μαθητική πορεία».

Στις 6/11 νωρίς το πρωί σε Γυμνάσιο Νεάπολης δυο άγνωστοι μαυροφορεμενοι κουκουλοφοροι πιάσανε ένα προσφυγόπουλο,μαθητή...

Gepostet von mathites.gr am Mittwoch, 13. November 2019

 

σχετικά άρθρα

Σ. Ζαχαράκη: Εντός του 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση
Σ. Ζαχαράκη: Εντός του 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση
Συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη - «Η αξιολόγηση δεν θα έχει “τιμωρητικό” χαρακτήρα, αλλά θα πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση των αδυναμιών του...
Σ. Ζαχαράκη: Εντός του 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση