Παν. Δυτικής Μακεδονίας: Καταγγελία για σεξουαλικό εκβιασμό φοιτητριών
«Καμία ένδειξη αλήθειας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Σε «σεξουαλικό εκβιασμό μαθητριών και καθηγητριών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» από καθηγητή του πρώην ΤΕΙ – και νυν πανεπιστημίου – αναφέρεται καταγγελία η οποία είδε το φως της δημοσιότητας.

Βάσει της καταγγελίας, ο καθηγητής φέρεται να δημιουργούσε ερωτικές σχέσεις με φοιτήτριες, ενώ όσες έδιναν αρνητική απάντηση, λάμβαναν μικρότερους βαθμούς.

Παράλληλα – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία – ο καθηγητής φέρεται να προσέγγιζε γυναίκες οι οποίες ήθελαν να διδάξουν ως έκτακτο προσωπικό και να τους υποσχόταν ώρες διδασκαλίας, με αντάλλαγμα τη σύναψη ερωτικών σχέσεων.

Τον Μάιο το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να διερευνήσει την καταγγελία, με τον πρύτανη να δηλώνει στον ίδιο ιστότοπο ότι η υπόθεση ελέγχθηκε τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο χωρίς να επιβεβαιωθεί η καταγγελία, για την οποία είπε μάλιστα πως «έχει αποκλειστικό σκοπό να βλάψει τον καθηγητή».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα  περί καταγγελιών για απρεπή συμπεριφορά μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε τα εξής: 

"Δεν υπάρχει καμία καταγγελία είτε από φοιτήτριες είτε από μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Η υπόθεση αφορά ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η οποία διαβιβάστηκε στο Ίδρυμα προς διερεύνηση.

Η καταγγελία, της οποίας ο αποστολέας δεν κατέστη εφικτό να ταυτοποιηθεί, ερευνήθηκε πλήρως και δεν προέκυψε ότι συντρέχει λόγος περαιτέρω ενεργειών, διότι ουδεμία ένδειξη αλήθειας των καταγγελλομένων υφίσταται".

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Έγραψαν συνθήματα σε τοίχους σχολείων και τους συνέλαβαν
Θεσσαλονίκη: Έγραψαν συνθήματα σε τοίχους σχολείων και τους συνέλαβαν
Χειροπέδες σε δύο άνδρες ηλικίας 26 και 30 ετών, οι οποίοι τα ξημερώματα της Πέμπτης έγραψαν συνθήματα και κόλλησαν αφίσες στους τοίχους 2ου και 7ου...
Θεσσαλονίκη: Έγραψαν συνθήματα σε τοίχους σχολείων και τους συνέλαβαν