Δικηγόρος: «Οι υπουργοί Παιδείας από το 2015 και μετά να πληρώσουν τις αποζημιώσεις για τα Θρησκευτικά από την προσωπική τους περιουσία»
"Θα πρέπει να θεσπιστεί η σχετική νομοθεσία για να συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί ότι η δουλειά που κάνουν δεν είναι μόνο λόγια".

Την άποψη ότι όλοι οι υπουργοί Παιδείας και οι αναπληρωτές τους από το 2015 και μετά θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τον λαό, αλλά και να πληρώσουν από την προσωπική τους περιουσία τις αποζημιώσεις που καταλόγισε στη χώρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για το ζήτημα του τρόπου απαλλαγής απο τα Θρησκευτικά, εξέφρασε ο δικηγόρος που κέρδισε την υπόθεση Βασίλης Σωτηρόπουλος. 

Σε συνέντευξή του για το θέμα την ιστοσελίδα  http://www.dikaiosyni.com ο κ.Σωτηρόπουλος απάντησε στην ερώτηση "Η πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι η ίδια είχε τολμήσει να πει αυτά που λέει σήμερα το ΕΔΔΑ και ότι δεν περιμένει συγγνώμη από κανένα, συμφωνείτε μαζί της;" ως εξής:

"Όλοι οι Υπουργοί Παιδείας και οι Αναπληρωτές τους από το 2015 και μετά πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό που οδήγησαν την χώρα σε μια καταδίκη για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επειδή όμως δεν θα το κάνουν, η γνώμη μου είναι ότι οι αποζημιώσεις πρέπει να καταλογιστούν ισομερώς στους υπεύθυνους της παραβίασης των δικαιωμάτων και να τις καταβάλουν από την προσωπική τους περιουσία. Θα πρέπει να θεσπιστεί η σχετική νομοθεσία για να συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί ότι η δουλειά που κάνουν δεν είναι μόνο λόγια".

Στην ερώτηση "Ποιος θεωρείτε ότι θα ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος συμμόρφωσης των ελληνικών αρχών με την απόφαση του ΕΔΔΑ;", ο δικηγόρος απάντησε: 

"Ήδη το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση, οπότε το πρώτο βήμα θα είναι η ανάκληση της υπουργικής απόφασης Γαβρόγλου και της εγκυκλίου Λοβέρδου και η αντικατάστασή της με μια νέα διαδικασία απαλλαγής και η θεσμοθέτηση του νέου εναλλακτικού μαθήματος που ζήτησε και το ΣτΕ για όσους απαλλάσσονται. Κατά τη γνώμη μου αυτά επιβάλλουν νέα νομοθεσία. Δεν είναι θέματα υπουργικών αποφάσεων. Πρέπει να γνωρίζουν την ευρύτερη δυνατή δημοκρατική νομιμοποίηση κι επομένως είναι ύλη ψήφισης από την Βουλή των Ελλήνων."

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, είναι δικηγόρος και ασχολείται αποκλειστικά με θέματα διαδικτύου, προστασίας προσωπικών δεδομένων και ελευθερίας της έκφρασης. Από το 2005 έχει το blog για νομικα θέματα “E-Lawyer”. Το 2008 ίδρυσε τις νομικές υπηρεσίες κοινωνίας της πληροφορίας Data&Protection. Έχουν κυκλοφορήσει 3 μυθιστορήματά του και αρκετά νομικά βιβλία, ενώ δραστηριοποιείται ευρύτερα και στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μέσα από την αρθρογραφία αλλά και τον ακτιβισμό.

 

Δείτε εδώ την απόφαση για την καταδίκη

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
Συνεχίζουμε για να κατοχυρωθεί νομοθετικά πως θα σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, λόγω επαπειλούμενων κυήσεων!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!