Επεισόδιο σε σχολείο φέρνει στο «φως» τις ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή
Επίθεση μαθητή σε δασκάλα - Η μείωση των ωρών του δασκάλου Ειδικής Αγωγής αιτία του περιστατικού, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην ειδική αγωγή με ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολλά εμπόδια στη διδασκαλία, αναδεικνύει ένα ακόμα περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο, αυτή τη φορά στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Δασκάλα δέχτηκε επίθεση από μαθητή όπως πάντα καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα». Όπως τονίζει ο Αργύρης Πανταζής «το θέμα το οδηγήσαμε στον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ιεράπετρας, τον γνωστό καθηγητή κ. Σαρρή και αμέσως έγιναν ενέργειες έτσι ώστε να δούμε τι έχει συμβεί. Το θέμα είναι σοβαρό. Αντιλαμβάνεστε ότι θέλει ειδικό χειρισμό καθώς πρόκειται για ανήλικο παιδί, να δούμε τους λόγους που συνέβη, υπό ποιες συνθήκες…».

Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή προκύπτει θέμα πολιτικών ευθυνών, στην προκειμένη περίπτωση του υπουργείου, καθώς δεν έχουν διοριστεί -όπως υποστήριξε- αρκετοί καθηγητές ειδικής αγωγής που γνωρίζουν απόλυτα τον χειρισμό αυτών των καταστάσεων.

Όπως τονίζει ο κ. Πανταζής «στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε δάσκαλος αλλά είχε περιοριστεί σε μάθηση 10 ωρών την εβδομάδα, και αυτό ήταν το αίτιο για το δυσάρεστο γεγονός».

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν δύο εβδομάδες αλλά σύμφωνα με τον κ. Πανταζή μόλις πρόσφατα καταγγέλθηκε στον ίδιο.

Πηγή: neakriti.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ, AP Photo/Evan Vucci
«Κήρυξη πολέμου» Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Υπογράφει καθολικό δασμό 10%
«Είναι προδότες, εχθροί της χώρας και τσιράκια» - Σε κατάσταση αμόκ ο Αμερικανός πρόεδρος μετά την ακύρωση των δασμών
«Κήρυξη πολέμου» Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Υπογράφει καθολικό δασμό 10%
κακοκαιρία
Καιρός: Σαρώνει την Αττική η κακοκαιρία – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
Σε εξέλιξη ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα – «Πορτοκαλί» συναγερμός ΕΜΥ για Αττική, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια
Καιρός: Σαρώνει την Αττική η κακοκαιρία – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια Σχολεία: Σε ΦΕΚ οι αιτήσεις και οι εξετάσεις του 2026
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η νέα ΚΥΑ για τη διαδικασία εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά Σχολεία
Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια Σχολεία: Σε ΦΕΚ οι αιτήσεις και οι εξετάσεις του 2026