Σ. Ζαχαράκη: Σε 10 ημέρες η επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών
Τι ανέφερε σε συνέντευξή της η υφυπουργός Παιδείας

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Πρωϊνοί Τύποι παραχώρησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Η ίδια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα κενά, στην στελέχωση των σχολείων σε Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς, τους σημαιοφόρους, το σχολείο στους Αρκιούς, καθώς και τη λιποθυμία της μαθήτριας στην Κρήτη.

Η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι μέσα σε 10 ημέρες το πολύ, μπορεί και νωρίτερα, θα υπάρξει η επόμενη Φάση πρόσληψης αναπληρωτών, καθώς βρέθηκαν οι πιστώσεις και η Βουλή τις ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε παράλληλα ότι προχωρά η καταγραφή των κενών.

Για τις προηγούμενες φάσεις προσλήψεων δήλωσε ότι έγινε γρήγορα μια πρώτη φάση άνω των 12.000 προσλήψεων στην Α/θμια, Β/θμια και στο σύνολο γύρω στις 22.000. Αμέσως μετά, στις 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση αναπληρωτών.

Ακόμη, η υφυπουργός τόνισε ότι φέτος είχαμε πάρα πολλά κενά στη Δευτεροβάθμια. Είχαν προϋπολογισθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία 1.700 πιστώσεις για πάνω από 4.500 κενά.

Αναφορικά με το ζήτημα των σημαιοφόρων, η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι η σημαία πηγαίνει σ αυτόν/αυτή που κόπιασε, χαρακτηρίζοντας την κίνηση του υπουργείου Παιδείας ως επιβράβευση της προσπάθειας. Νομοθετήσαμε και η Βουλή το ενέκρινε, είπε η υφυπουργός.

Αναφορικά με το το σχολείο με μόλις ένα μαθητή στους Αρκιούς η κα. Ζαχαράκη δήλωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να σταλεί laptop στο σχολείο.

Τέλος, σχετικά με το περιστατικό λιποθυμίας μαθήτριας σε Γυμνάσιο του Αγίου Νικολάου Κρήτης, η υφυπουργός ανέφερε ότι χρειάζεται στρατηγική για αυτά τα ζητήματα και ύπαρξη Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών εντός του σχολείου. Ακόμα, είπε πως έχουν αποσταλεί Ψυχολόγοι στα σχολεία, στα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά πρέπει να ενταθεί η αποστολή Ψυχολόγων. 

Για το καθεαυτό ζήτημα με τη μαθήτρια, η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί προκαταρκτική έρευνα και μέσα σε δέκα ημέρες θα μεταβεί εκεί. Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να τρέξει καμπάνια στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας για την «επιστροφή ενοικίου»: Τι μένει εκτός και τι δεν αλλάζει
Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας για επιδότηση ενοικίου: «Καθρεφτάκια αντί για στέγη και αξιοπρέπεια»
Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας για την «επιστροφή ενοικίου»: Τι μένει εκτός και τι δεν αλλάζει
αυτοκινητα
Οδηγείς παλιό αυτοκίνητο; Το πρόστιμο που καραδοκεί και το λάθος που κάνουν πολλοί οδηγοί
Χωρίς σύγχρονα συστήματα ασφαλείας τα παλαιότερα Ι.Χ. – Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για φώτα και ΚΤΕΟ και πότε το πρόστιμο φτάνει τα 350 ευρώ
Οδηγείς παλιό αυτοκίνητο; Το πρόστιμο που καραδοκεί και το λάθος που κάνουν πολλοί οδηγοί