Ν. Κεραμέως: Θέλουμε να περάσουμε στους νέους μηνύματα πειθαρχίας και επιβράβευσης της προσπάθειας

Τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα τη σηκώσει αυτός που είχε την καλύτερη επίδοση την προηγούμενη σχολική χρονιά δήλωσε στο ρ/δ Πρώτο Θέμα η υπουργός Παιδείας, με αφορμή την ψήφιση αύριο στη Βουλή της ρύθμισης που καταργεί την κλήρωση μεταξύ των μαθητών του δημοτικού για τη σημαία στις παρελάσεις.

Κληθείσα να σχολιάσει την κριτική του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη ότι οι περισσότεροι μαθητές στο δημοτικό έχουν «άριστα» με βαθμούς 9 και 10 επομένως θα ξαναγίνει κλήρωση, η Νίκη Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα σχετικά με την «επιβράβευση της προσπάθειας και όχι της τύχης».

Με φόντο τις δεκάδες καταλήψεις σε σχολές της χώρας ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ανέφερε ότι συνεχίζεται ο διάλογος με τις πρυτανικές αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η υπουργός χαρακτήρισε ως μήνυμα πειθαρχίας τη θεσμοθέτηση ανώτατου χρονικού ορίου ολοκλήρωσης σπουδών καθώς «όλα έχουν αρχή, μέση και τέλος», ενώ για το σύνολο των προτεινόμενων αλλαγών στην Τριτοβάθμια, επανέλαβε πως ορισμένα πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα όπως η ολοκλήρωση των σπουδών σε εύλογο χρόνο ή τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά στα πανεπιστήμια.

Σχετικά με την έκτακτη χρηματοδότηση των 12,4 εκ. ευρώ στα ΑΕΙ, η υπουργός ανέφερε το υπουργείο Παιδείας έθεσε ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πανεπιστήμιων, η πλειονότητα των οποίων είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές (όπως στη ΔΕΗ), ενώ άφησε αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία σημειώνοντας πως δεν εξασφάλισε το απαραίτητο ποσό για αυτές τις ανάγκες.

 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές
Πανελλήνιος διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού με θέμα τη φιλοξενία
Μέχρι τις 31 Μαΐου οι συμμετοχές από μαθητές Δημοτικού – Εκπαιδευτικές δράσεις και βραβεία για τους νικητές
Πανελλήνιος διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού με θέμα τη φιλοξενία