Ν. Κεραμέως: Θέλουμε να περάσουμε στους νέους μηνύματα πειθαρχίας και επιβράβευσης της προσπάθειας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα τη σηκώσει αυτός που είχε την καλύτερη επίδοση την προηγούμενη σχολική χρονιά δήλωσε στο ρ/δ Πρώτο Θέμα η υπουργός Παιδείας, με αφορμή την ψήφιση αύριο στη Βουλή της ρύθμισης που καταργεί την κλήρωση μεταξύ των μαθητών του δημοτικού για τη σημαία στις παρελάσεις.

Κληθείσα να σχολιάσει την κριτική του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη ότι οι περισσότεροι μαθητές στο δημοτικό έχουν «άριστα» με βαθμούς 9 και 10 επομένως θα ξαναγίνει κλήρωση, η Νίκη Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα σχετικά με την «επιβράβευση της προσπάθειας και όχι της τύχης».

Με φόντο τις δεκάδες καταλήψεις σε σχολές της χώρας ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ανέφερε ότι συνεχίζεται ο διάλογος με τις πρυτανικές αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η υπουργός χαρακτήρισε ως μήνυμα πειθαρχίας τη θεσμοθέτηση ανώτατου χρονικού ορίου ολοκλήρωσης σπουδών καθώς «όλα έχουν αρχή, μέση και τέλος», ενώ για το σύνολο των προτεινόμενων αλλαγών στην Τριτοβάθμια, επανέλαβε πως ορισμένα πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα όπως η ολοκλήρωση των σπουδών σε εύλογο χρόνο ή τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά στα πανεπιστήμια.

Σχετικά με την έκτακτη χρηματοδότηση των 12,4 εκ. ευρώ στα ΑΕΙ, η υπουργός ανέφερε το υπουργείο Παιδείας έθεσε ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πανεπιστήμιων, η πλειονότητα των οποίων είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές (όπως στη ΔΕΗ), ενώ άφησε αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία σημειώνοντας πως δεν εξασφάλισε το απαραίτητο ποσό για αυτές τις ανάγκες.

 


 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka-syndikalismos.jpg
Εκπαιδευτικοί κατά ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026

Με μια σκληρή ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής...

Εκπαιδευτικοί κατά ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026
paidia_kids_kataskinoseis.jpg
Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για 70.000 vouchers - Οι δικαιούχοι
Σε ΦΕΚ η απόφαση για τις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ - Ποιοι δικαιούνται έως 30 ημέρες δωρεάν διαμονή
Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για 70.000 vouchers - Οι δικαιούχοι