Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός που ανήκει στους καλύτερους 50 του κόσμου
Μεγάλες και πολυάριθμες βραβεύσεις της Ράνιας Λάμπρου, εκπαιδευτικού ΠΕ Ανατολικής Αττικής

Η Ράνια Λάμπρου ανήκει  στη λίστα με τους  50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου για το  Global Teacher Prize 2019  (The Varkey  Foundation) για τις δράσεις της στη φυσική και το STEM στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης στα πλαίσια του προγράμματος του CERN στην Πρωτοβάθμια «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN).  (2018)

Ράνια Λάμπρου

https://www.globalteacherprize.org/

Επίσης, είναι Πρέσβειρα Παιδείας της Ελλάδας του Ιδρύματος Varkey. Στις 23-24 Μαρτίου 2019 έδωσε το "παρών" στην απονομή του Global Teacher Prize καθώς και στο Global Education and Skills Forum, στο Ντουμπάι. 

Ράνια Λάμπρου

Επιπλέον πρόσφατα κέρδισε  Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Global E-Innovation Awards 2018 από τον Διεθνή Οργανισμό MUGU International Foundation, στην Ινδία.

https://awards.mifindia.in

καθώς και Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό "Diversity in STEM" που διοργανώθηκε από τους Διεθνείς Οργανισμούς  STEM Alliance και Scientix (κατηγορία: STEM Career Resources)   (2019)  για το εκπαιδευτικό βίντεο: «Γυναίκες φυσικοί από την εποχή της Μαρί Κιουρί μέχρι σήμερα». Βραβεύτηκε στην Μάλτα από εκπροσώπους 17 Υπουργείων Παιδείας. 

http://www.stemalliance.eu

Κατά την πιο πρόσφατη διάκριση της εκπαιδευτικού, στις 17/5/2019 της απονεμήθηκε  Gold Βραβείο στην κατηγορία ″Θετικές Επιστήμες (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά)″ (STEM) στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό ''Education Leaders Awards 2019'' http://www.educationleadersawards.gr/  για το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεών της στη Φυσική, στα πλαίσια του προγράμματος του CERN, «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN) και Silver Βραβείο στην κατηγορία ″Καινοτομία στη Διδασκαλία″ στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό ''Education Leaders Awards 2019'' http://www.educationleadersawards.gr/ .

Ράνια Λάμπρου

Παρακάτω αναφέρονται οι Διεθνείς Διακρίσεις και Βραβεύσεις  για τα σχολικά πρότζεκτ στη φυσική και το STEM

Διεθνείς Διακρίσεις-Βραβεύσεις

1. Πρόκριση στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου για το  Global Teacher Prize (Varkey Foundation) για τις δράσεις μου στη Φυσική και το STE(A)M (2019)

https://www.globalteacherprize.org/

Πρέσβειρα Παιδείας της Ελλάδας του Ιδρύματος Varkey

2. Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Global E-Innovation Awards 2018 από τον Διεθνή Οργανισμό MUGU International Foundation, στην Ινδία

https://awards.mifindia.in

 3. Πρώτο Παγκόσμιο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό "Particles4U" που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό International Particle Physics Outreach Group (IPPOG), στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων, για το εκπαιδευτικό βίντεο με τίτλο ″The Quark show″, στα πλαίσια του προγράμματος του CERN, «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN).  (2018)

http://ippog.org/particles4u

4. Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό "Diversity in STEM" που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό  STEM Alliance (κατηγορία: STEM Career Resources) (2019) για το εκπαιδευτικό βίντεο: «Γυναίκες φυσικοί από την εποχή της Μαρί Κιουρί μέχρι σήμερα» (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα). Το εκπαιδευτικό αυτό βίντεο παρουσιάζει τη ζωή και το έργο 30 κορυφαίων γυναικών από την εποχή της Μαρί Κιουρί μέχρι σήμερα.

http://www.stemalliance.eu

5. Βραβείο εκπαιδευτικής καινοτομίας στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ″Ultimaker Education Challenge″ με διεθνή επιτροπή κριτών. Θέμα του διαγωνισμού: «Διδακτική πρόταση για μια αυθεντική εμπειρία STEAM ενσωματώνοντας τη χρήση ενός 3D εκτυπωτή» (΄Επαθλο: ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής Ultimaker 2+), Έκθεση Bett Show, Λονδίνο (Βραβεύτηκε η πρόταση σχεδιασμού και εκτύπωσης του ανιχνευτή CMS και του Globe of Science and Innovation)   (2017)

https://ultimaker.com

6. Gold Βραβείο στην κατηγορία ″Θετικές Επιστήμες (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά)″ (STEM) στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό ''Education Leaders Awards 2019'' http://www.educationleadersawards.gr/  για το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεών μου στη Φυσική, στα πλαίσια του προγράμματος του CERN, «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN).  

7. Silver Βραβείο στην κατηγορία ″Καινοτομία στη Διδασκαλία″ στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό ''Education Leaders Awards 2019'' http://www.educationleadersawards.gr/  για το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεών μου στη Φυσική, στα πλαίσια του προγράμματος του CERN, «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN).  

8. Gold Βραβείο στην κατηγορία ″Θετικές Επιστήμες (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά)″ (STEM) στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό ''Education Leaders Awards 2018'' https://www.educationleadersawards.gr/past-winners/ για το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεών μου στη Φυσική, στα πλαίσια του προγράμματος του CERN, «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). (2017)

9. Silver Βραβείο στην κατηγορία ″Καινοτομία στη Διδασκαλία″ στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό ''Education Leaders Awards 2018'' https://www.educationleadersawards.gr/past-winners/ για το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεών μου στη Φυσική, στα πλαίσια του προγράμματος του CERN, «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). (2017)

10. Βραβείο-Ετικέτα ποιότητας για το Ε-twinning πρόγραμμα "CERNgineers and CERNartists: Τεχνική, τέχνη και άνθρωποι στην αναζήτηση της δομής του σύμπαντος " σε συνεργασία με το 1ο ΔΣ Ραφήνας

https://live.etwinning.net

11. Διάκριση και χρηματικό έπαθλο (1.000 ευρώ) από την Μονάδα Αριστείας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την ΕΕΛ/ΑΚ για δημιουργία καλύτερης ιστοσελίδας με το εργαλείο Wordpress

12. Συν-δημιουργός και Συντονίστρια του μεγαλύτερου και πιο πετυχημένου στον κόσμο Διεθνούς STEAM Πρότζεκτ, "Innovate Your Dreams", στο οποίο έχουν εμπλακεί πάνω από 60 χώρες και πάνω από 100.000 μαθητές από όλον τον κόσμο. Το πρότζεκτ Innovate Your Dreams στοχεύει στο να βοηθήσει τους μαθητές να προετοιμαστούν για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Το πρότζεκτ διδάσκει 3 από τους 17 στόχους που περιγράφονται στην Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ποιοτική Εκπαίδευση, Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια, Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές.). Προάγει το STEAM όραμα και STEM εμπειρίες και οι δεξιότητες-στόχοι είναι η επικοινωνία, η συνεργασία, η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλήματος, η δημιουργικότητα και η φαντασία, οι δεξιότητες στις ΤΠΕ.

13. Επιλογή-Πρόσκληση για presenter, ανάμεσα σε 8 εκπαιδευτικούς της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας που μίλησαν για καλές πρακτικές στην εκπαίδευση σε Webinar, με ευρωπαϊκό κοινό, σε απευθείας μετάδοση από τις Βρυξέλλες, στα πλαίσια του "Inquiry-Based Teaching in Life Sciences"  Teachmeet, European Schoolnet Academy, Απρίλιος 2018 

14. Επιλογή-Πρόσκληση για presenter, ανάμεσα σε 8 εκπαιδευτικούς της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας που μίλησαν για καλές πρακτικές στην εκπαίδευση σε Webinar, με ευρωπαϊκό κοινό, σε απευθείας μετάδοση από τις Βρυξέλλες, στα πλαίσια του Competences for 21st century Webinar, Teachmeet, School Education Gateway-Teacher Academy, (Competences for 21st century Course (Re-run), Δεκέμβριος 2017

Ράνια Λάμπρου

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

1. H εκπομπή  «Πάμε αλλιώς» του Τάκη Σαράντη στην ΕΡΤ1, 4/5 2019

https://webtv.ert.gr/ert1/pame-allios/04mai2019-pame-allios

(1:02:30-1:11:50)  

2. Η εκπομπή της Έλσας Ποιμενίδου «Με το 3 » στο κανάλι ΕΡΤ 3 για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, 8 Μαρτίου 2019

https://webtv.ert.gr/promo-ert3/08mar2019-me-to-tria/    (από την αρχή μέχρι το 13ο λεπτό)

3. Η εκπομπή «Περί Παιδείας», της Καραγγελή Μαρίας στην ΟΡΤ τηλεόραση

4. Η εκπομπή «Ανάδειξέ το» της Άννας Νικολαΐδη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

https://www.sch.gr/3759-1-the-quark-show-cern

Alfavita

http://www.alfavita.gr/

 

 

best of network

σχετικά άρθρα