Thumbnail
Είχε περιθωριοποιηθεί από τους συμμαθητές του, οι οποίοι έκαναν κατάληψη με αίτημα την αποβολή του

Υπενθυμίζεται η περίπτωση του 12χρονου μαθητή από την Καλαμαριά, για τον οποίο συμμαθητές του πραγματοποίησαν κατάληψη με αίτημα να αποβληθεί από το σχολείο.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα ακολουθήσει ο μαθητής μελετούν η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με  πληροφορίες της εφημερίδας Μακεδονία, δυο λύσεις διαφαίνονται. Είτε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είτε η εφαρμογή του άρθρου 26 για «κατ’ ιδίαν διδαχθέντες».

Στη δημοσίευση του, η εφημερίδα αναφέρει ότι το  ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με την Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  εξετάζουν ως επικρατέστερη λύση την «κατ’ ιδίαν» και «κατ’ οίκον» διδασκαλία. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι  ο 12χρονος μαθητής θα παρακολουθεί κάποια μαθήματα στο σχολείο με την υποστήριξη του προγράμματος της παράλληλης στήριξης του ΚΕΣΥ και έπειτα θα συνεχίζει την παρακολούθηση κάποιων μαθημάτων στην οικία του. «Η έγκριση της διδασκαλίας στο σπίτι γίνεται με απόφαση του/της περιφερειακού/ής διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν αιτιολογημένης πρόσφατης ιατρικής γνωμάτευσης, στην οποία αναγράφεται η διάρκεια επιβεβλημένης παραμονής στο σπίτι.Η γνωμάτευση αυτή παρέχεται από δημόσια ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία ή δημόσια υγειονομική επιτροπή. Οι προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις διέπονται από τις διατάξεις των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων. Στο πρόγραμμα διδασκαλίας στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιείται και το σύστημα της τηλεκπαίδευσης. Η κατ’ οίκον διδασκαλία δεν παρέχεται υποχρεωτικά από εκπαιδευτικό ΕΑΕ παρά μόνο, εάν γνωματεύσει σχετικά το οικείο ΚΕΔΔΥ» αναφέρει η παράγραφος 6 του άρθρου 26.

Η απόφαση για το πρόγραμμα του 12χρονου αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, εφόσον πρώτα οριστικοποιηθούν όλες οι συντεταγμένες που αφορούν τις ώρες που θα βρίσκεται το παιδί στο σχολείο, τα μαθήματα που θα παρακολουθεί και ο τρόπος που θα γίνεται η διδασκαλία κατ’ οίκον.

Πηγή πληροφοριών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα