Thumbnail
Είχε προηγηθεί δημόσια καταγγελία της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Απαντά η Βασιλική Δεριζιώτη, διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου στην δημόσια καταγγελία της Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων και κάνει λόγο για συκοφαντική επίθεση, αναφορικά με τις κατηγορίες περί αυταρχισμού και αντιθεσμικών πρακτικών.

Στην ανακοίνωση-απάντηση παραθέτει το εκπαιδευτικό-διοικητικό έργο και την μέριμνα από πλευράς της για σωστή τέλεση των καθηκόντων των εκπαιδευτικών.

Έχοντας δημοσιεύσει αρχικά την καταγγελία της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ως οφείλει το εκπαιδευτικό δίκτυο alfavita.gr για λόγους δεοντολογίας δημοσιεύει και την απάντηση της διευθύντριας:


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΠΌ 30/11/2018 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ

Αποτελεί για μένα τίτλο τιμής η  εξόχως συκοφαντική καταγγελία των συγκεκριμένων λασπολόγων συντακτών της, που καλύπτονται πίσω από τον θεσμό της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων (της οποίας είμαι ενεργό μέλος), καθώς διαφαίνονται ξεκάθαρα το μένος και τα κίνητρα μιας  μειοψηφίας συναδέλφων εναντίον μου επειδή τους ξεβόλεψα από καταστάσεις στις οποίες είχαν συνηθίσει. Οι συντάκτες και οι καθοδηγητές αυτού του επαίσχυντου, δυσώδους και ρυπαρού κειμένου που είναι γεμάτο ψεύδη , αοριστίες και συκοφαντικούς  χαρακτηρισμούς διένειμαν το πόνημα τους σε κάθε διαθέσιμο μέσο ανά την επικράτεια αναπαράγοντας το και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποκλειστικό στόχο την πανελλήνια διαπόμπευσή μου, τον κλονισμό της υγείας μου και την εξόντωσή μου τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Προφανώς οι συκοφάντες-συντάκτες του επαίσχυντου αυτού κειμένου θεωρούν ως αυταρχικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές από μέρους μου:

  • Την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου στους χώρους του σχολείου από καθηγητές και μαθητές. 
  • Το κλείσιμο της πόρτας του σχολείου για την αποτροπή εισόδου εξωσχολικών ατόμων  και αποτροπή διακίνησης παράνομων τροφίμων και ουσιών.
  • Τις προτροπές μου για την σωστή εκτέλεση των εφημεριών από  τους καθηγητές για αποτροπή εκφοβισμών, καυγάδων, βιντεοσκοπήσεων με χρήση κινητών τηλεφώνων και καπνίσματος από τους μαθητές.
  • Το όραμά μου για ένα σχολείο ανοιχτό στη κοινωνία με συμμετοχή σε διαγωνισμούς,  ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+  και Euroscola, με ανταλλαγές μαθητών και καθηγητών και όχι με προσκόλληση σε μια διεκπεραιωτική, και φοβική νοοτροπία απέναντι σε κάθε πρωτοπορία. 

Για όλα τα παραπάνω δηλώνω υπερήφανη, δεν απολογούμαι στους υβριστές μου και θα συνεχίσω να τα τηρώ με θάρρος και παρρησία σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου, ακόμη κι αν χρειαστεί να δέχομαι επιθέσεις αυτού του είδους από τους συνδικαλιστές. Άλλωστε αυτό το όραμα ανέπτυξα στο υπηρεσιακό συμβούλιο που με αξιολόγησε τιμώντας με  με μια πολύ υψηλή θέση στον αξιολογικό πίνακα των υποψήφιων Διευθυντών, κάτι που όπως διαφαίνεται ενόχλησε πολύ και πολλούς.

Θεωρώ ότι έχω την συμπαράσταση της πλειοψηφίας των συναδέλφων του συλλόγου διδασκόντων που εκτιμούν το ήθος και την εργατικότητά μου και έχουν κουραστεί από τον εμμονικό πόλεμο ορισμένων εναντίον μου.

Προτεραιότητά μου ήταν και θα είναι οι μαθητές και δηλώνω ότι θα συνεχίσω να μεριμνώ για τη διαμόρφωση θετικού κλίματος και την ανάπτυξη αρμονικών σχέσεων στη σχολική κοινότητα, να συνεργάζομαι ισότιμα και σε πνεύμα αλληλεγγύης με όλους, ακόμα και με τους καταγγέλλοντες,  με αποκλειστικό στόχο το όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας .

Η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σύρου 
Βασιλική Δεριζιώτη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi
Εκπαιδευτικοί: «Κατήφορος χωρίς τέλος για τη ΔΗΣΥ Λασιθίου»
«Η αμετροέπεια και το ψέμα έχουν κοντά πόδια δυστυχώς για την ΔΗΣΥ Λασιθίου», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών και του...
Εκπαιδευτικοί: «Κατήφορος χωρίς τέλος για τη ΔΗΣΥ Λασιθίου»