Thumbnail
Στο πλευρό των εθνικιστικών καταλήψεων

Άκρως ανησυχητικά φαινόμενα επικρατούν στην βόρειο Ελλάδα, με σειρά από εθνικιστικές καταλήψεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για το Μακεδονικό. Το όλο ζήτημα ανακινήθηκε, ενθαρρύνθηκε και ενισχύθηκε από ομάδες και κόμματα της πολιτικής ακροδεξιάς, με την Χρυσή Αυγή να βρίσκει την ευκαιρία να ακουστεί σε ευήκοα ώτα. 

Για την καλλιέργεια κλίματος από εθνικιστικούς κύκλους διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της στοχοποιεί την Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για ανακοίνωση που εξέφρασε αγωνία για εθνικιστικούς και φασιστικούς σχεδιασμούς στα σχολεία, καθώς και την καλλιέργεια μισαλλόδοξου κλίματος. Παραθέτουμε τον σχολιασμό της Χρυσής Αυγής για την ανακοίνωση:

Ανακοίνωση επί του θέματος των καταλήψεων σχολείων για την Μακεδονία μας εξέδωσε η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι άνθρωποι που έχει διορίσει το ανθελληνικό καθεστώς για να διδάσκουν υποτίθεται τα παιδιά μας.

Στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητάδες αφότου επιδίδονται σε ένα κρεσέντο ύβρεων εναντίον των μαθητών, προβαίνουν και σε ευθείες απειλές εναντίον τους καλώντας τους παρακρατικούς να παρέμβουν, ενώ - φυσικά - δεν ξεχνάνε να αναφέρουν την... δίκη της Χρυσής Αυγής και άλλα... σχετικά με την εμμονή τους εναντίον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος!

Αντίστοιχα, η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, πιο προχωρημένη, συμμετέχει σε πορεία παρακρατικών εναντίον των μαθητών του ΕΠΑΛ Γέρακα!

Ακούει, άραγε, κάποιος Εισαγγελέας για να προστατεύσει τους μαθητές από τους ίδιους τους καθηγητάδες του;

H ανακοίνωση της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

«Συσκέψεις συλλόγων διδασκόντων, οργάνωση συζητήσεων με γονείς και μαθητικές κοινότητες, προβολές ταινιών, αφιερώματα, παρεμβάσεις στα μαθήματα κλπ.  για να αποκαλύψουμε τον φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει. Να αναδειχτεί η ανάγκη για πραγματικούς αγώνες για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς, με το «νέο λύκειο» που είναι προ των πυλών και την αντιεκπαιδευτική πολιτική γενικότερα.

Να προχωρήσουμε σε εκδηλώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος προς την κοινωνία, καλώντας τους φοιτητικού συλλόγους, τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του μαζικού κινήματος σε συγκεντρώσεις και άλλες πρωτοβουλίες με χαρακτήρα αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό αντιρατσιστικό, αλλά και αγώνα για μια εκπαίδευση απελευθερωμένη από δεσμά του μνημονίου και της αγοράς.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολο
Η αξιολόγηση ως μέσο υποταγής και μηχανισμός πειθάρχησης των εκπαιδευτικών. Μέρος Γ
«Ο έλεγχος και η επιτήρηση μέσω της αξιολόγησης δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Συνδέεται με μια βαθύτερη ιστορική και πολιτική διαχείριση της...
Η αξιολόγηση ως μέσο υποταγής και μηχανισμός πειθάρχησης των εκπαιδευτικών. Μέρος Γ
ΕΑΠ
Καταδίκη χωρίς προειδοποίηση: Εκτός ΑΣΕΠ εκατοντάδες φοιτητές του ΕΑΠ
Τελειόφοιτοι του ΕΑΠ κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής λόγω αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην πρακτική άσκηση
Καταδίκη χωρίς προειδοποίηση: Εκτός ΑΣΕΠ εκατοντάδες φοιτητές του ΕΑΠ