Thumbnail
Την πρόθεση να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) εξέφρασε το υπουργείο

Αυτό σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την πανελλαδική εκπαιδευτική κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής.
 
Αναφερόμενο, δε, στη χρήση βίας και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις εις βάρος των διαδηλωτών, ανέφερε ότι η κινητοποίηση «δεν αντιμετωπίστηκε με τον δέοντα τρόπο».

«Θα υπάρξει άμεσα συνάντηση με την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να δρομολογηθεί περαιτέρω συντονισμός για να μην δημιουργούνται παρόμοια περιστατικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
 
Την ίδια ώρα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος καταδίκασε την «αστυνομική βία» και χαιρέτησε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.
 
«Στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί - μέλη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωποι, με την επίδειξη αυταρχισμού των Μ.Α.Τ. που δίχως την παραμικρή αφορμή μάτωσαν και πάλι εκπαιδευτικούς, αφού προηγουμένως εκτόξευσαν εναντίον τους δακρυγόνα. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν μας φοβίζει. Ο κλάδος δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ.
 
Εξάλλου, σύντομα θα υπάρξουν νέες αποφάσεις για κινητοποιήσεις, όπως ενημέρωσε η ΔΟΕ, με αίτημα μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών - μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία και υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπρας
Ποιοι καθηγητές ΑΕΙ συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας του Τσίπρα για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε ομάδα εργασίας για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων – Τα μέλη της
Ποιοι καθηγητές ΑΕΙ συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας του Τσίπρα για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων
supermarket
Συναγερμός για μαζική ανάκληση χιλιάδων προϊόντων Cheerios, Nutella και Pringles λόγω μόλυνσης
Σοβαρές παραβάσεις υγιεινής σε αποθήκες – Παρέμβαση του FDA και προειδοποίηση προς τους καταναλωτές
Συναγερμός για μαζική ανάκληση χιλιάδων προϊόντων Cheerios, Nutella και Pringles λόγω μόλυνσης