Thumbnail
Αναλυτικά

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η ΓΣΕΕ στον υφυπουργό Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, αναφορικά με το ζήτημα αποκλεισμού των εκπροσώπων της από τον διάλογο για τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ.

Στην επιστολή εκφράζεται η ανησυχία της Συνομοσπονδίας για τα όσα συμβαίνουν στον Οργανισμό "και ιδίως τα ζητήματα της έκδοσης του νομικά έωλου Κανονισμού Λειτουργίας και των συχνών περιστατικών παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων."

Όπως ακόμη αναφέρει στην επιστολή της η ΓΣΕΕ: "Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας συμφιλιωτική διαδικασία με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με πρόσκληση του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Νεφελούδη. Και ενώ συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η διαδικασία την Πέμπτη, 8/2, με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων, παρουσία και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, πληροφορηθήκαμε ότι με παρέμβαση του Υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκη αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ από το διάλογο. Για το λόγο αυτό απευθύναμε σήμερα επιστολή-καταγγελία προς τον κ. Υφυπουργό."

"Αποτελεί μεγάλη απογοήτευση ένας πρώην συνδικαλιστής να φιμώνει συναδέλφους του, επειδή, ως οφείλουν, ελέγχουν την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία. Καλούμε τον κ. Υφυπουργό να σεβαστεί τον κοινωνικό διάλογο που με αυτή την απόφαση υφίσταται ένα ακόμη βαρύ πλήγμα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή Νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
Η κυβέρνηση της Αγγλίας ενθαρρύνει τη χρήση AI για βαθμολόγηση και επικοινωνία με γονείς – Με σαφείς οδηγίες για τα σχολεία
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
sklavenitis_12.jpg
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
Θέσεις πλήρους απασχόλησης με παροχές και εταιρικά προνόμια – Μεταφορά προσωπικού από κεντρικά σημεία της Αττικής
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής