Thumbnail
Ανακοίνωση φοιτητικών υποτροφιών Erasmus

Το Ιόνιο πανεπιστήμιο ενημερώνει τους φοιτητές /-τριες που επιλέχτηκαν για υποτροφία Erasmus+ (σπουδές) ότι οι προθεσμίες υποβολής της οριστικής αίτησης-δήλωσης στο Τ.Δ.Δ.Σ. / Γραφείο Erasmus έχουν ως ακολούθως:

- Έως 02.3.2018 για το χειμερινό εξάμηνο
- Έως 29.6.2018 για το εαρινό εξάμηνο

Σε αυτή τη φάση υποβάλλονται μόνον η οριστική αίτηση-δήλωση και αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου καθώς και τα κατά περίπτωση συνημμένα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτή, εφόσον είναι διαθέσιμα. Το έντυπο είναι διαθέσιμο στον ιστοχώρο του Τ.Δ.Δ.Σ. http://sites.ionio.gr/international/gr/erasmus/ (Αρχεία 2018-19).

Όλα τα προβλεπόμενα έντυπα θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα στον Η/Υ και μόνον οι υπογραφές να είναι πρωτότυπες. Διευκρινίζονται, επίσης, τα εξής:

- Είναι απαραίτητη η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα του δικαιούχου σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να γίνει η κατάθεση του ποσού της υποτροφίας. Για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, θα τους χορηγηθεί βεβαίωση από το Γραφείο Τ.Δ.Δ.Σ. αργότερα, προκειμένου να προβούν στο άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού.

- Οσον αφορά στη διεύθυνση e-mail που θα δηλωθεί στην οριστική αίτηση, παρακαλούμε να οριστεί προσωπικός λογαριασμός σε ισχύ και όχι ο λογαριασμός του Ιονίου Πανεπιστημίου.

- Ένα αντίτυπο του learning agreement (L.A.) θα υποβληθεί στο Τ.Δ.Δ.Σ. σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού ολοκληρωθεί η αποστολή των Nominations στα Ιδρύματα υποδοχής και σας κοινοποιηθούν στοιχεία εγγραφής σε αυτά και το νέο Course Catalogue 2018-19.
Ένα δεύτερο υπογεγραμμένο αντίτυπο θα πρέπει να τηρηθεί στο αρχείο του φοιτητή για την αποστολή του στο Ιδρυμα υποδοχής κατά τη διαδικασία εγγραφής του εκεί.

- To υποχρεωτικό γλωσσικό τεστ αξιολόγησης (OLS test) θα υποβληθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Το αποτέλεσμα του τεστ θα πρέπει να επισυνάπτεται στο L.A.

-Η υποβολή της Σύμβασης επιχορήγησης 2017-18 θα υποβληθεί στο Τ.Δ.Δ.Σ. σε μεταγενέστερο στάδιο και μόλις λάβουμε το νέο έντυπο από το ΙΚΥ. Θα ενημερωθούν σχετικά όλοι οι υπότροφοι.

-Η υποβολή της κάρτας ΕΚΑΑ ή ασφαλιστηρίου Συμβολαίου θα υποβληθεί στο Τ.Δ.Δ.Σ. σε μεταγενέστερο στάδιο μαζί με τη Σύμβαση επιχορήγησης.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αναχώρηση του φοιτητή στο εξωτερικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση μη επάρκειας της εγκεκριμένης οικονομικής επιχορήγησης του Ιδρύματος (η οποία θα μας κοινοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι) και αδυναμίας ικανοποίησης όλων των εγκεκριμένων αιτήσεων, η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει από την Επιτροπή Εrasmus του Ι.Π. με βάσει αλγόριθμο, ο οποίος επισυνάπτεται στις Οδηγίες μας (Αρχεία 2018-19, σελ.9).

Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε ΕΔΩ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Εκκλησιαστικά σχολεία: Ο αριθμός εισακτέων μαθητών/τριων για το σχολικό έτος 2026-27
Αριθμός εισακτέων μαθητών/μαθητριών σε Πρότυπα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά Λύκεια κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ)...
Εκκλησιαστικά σχολεία: Ο αριθμός εισακτέων μαθητών/τριων για το σχολικό έτος 2026-27
Κυριάκος Μητσοτάκης για τεχνητή νοημοσύνη
Μητσοτάκης: «Η τεχνητή νοημοσύνη να είναι εργαλείο που δεν θα υποκαστήσει τον άνθρωπο, αλλά θα τον βοηθήσει»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της Τεχνητής Νοημοσύνης
Μητσοτάκης: «Η τεχνητή νοημοσύνη να είναι εργαλείο που δεν θα υποκαστήσει τον άνθρωπο, αλλά θα τον βοηθήσει»