Γαβρόγλου: Εχουμε πάρα πολλές εγκυμοσύνες μετά τις πενθήμερες εκδρομές
" Έχουμε ακόμα τα στερεότυπα ο άντρας είναι ο δυνατός, ο σκληρός, η γυναίκα είναι η ευαίσθητη.Αυτά είναι ξεπερασμένα τα στερεότυπα"

O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στο CNN Greece και στην Κάτια Τσιμπλάκη, εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην θεματική εβδομάδα και τις έμφυλες σχέσεις.

Ο Κώστας Γαβρόγλου έδωσε την παραπάνω απάντηση όταν ρωτήθηκε για την θεματική εβδομάδα και τις έμφηλες ταυτότητες.

Ως μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας, χαρακτήρισε τη θεματική εβδομάδα στην οποία θα συζητηθούν θέματα διατροφής, εθισμού και αυτά των εμφύλων ταυτοτήτων. Για τα ζητήματα διατροφής είπε ότι υπάρχουν πολλά παχύσαρκα παιδιά και θα γίνει ενημέρωση για τα χημικά συστατικά των φαγητών. Για τον εθισμό είπε ότι δεν αφορά μόνο τα ναρκωτικά αλλά και τον εθισμό στο internet, το κινητό και το facebook.

Σε ό,τι αφορά τις έμφυλες σχέσεις είπε ότι αφορούν καταρχήν τα δύο φύλα, όμως υπάρχουν και στερεότυπα, όπως ότι ο άνδρας είναι ο σκληρός και η γυναίκα η ευαίσθητη. Παρότι ξεπερασμένα, πάρα πολλές οικογένειες τα αναπαράγουν. «Δεν πρέπει να είναι ζητήματα ταμπού. Είναι ζητήματα που τα συζητά η οικογένεια, άλλες φανερά και άλλες σιωπηλά, τα συζητούν και οι νέοι μεταξύ τους».

Συγκεκριμένα για τις έμφυλες σχέσεις

Έμφυλες σχέσεις είναι οι σχέσεις ανάμεσα καταρχήν σε άντρα και γυναίκα. Έχουμε ακόμα τα στερεότυπα ο άντρας είναι ο δυνατός, ο σκληρός, η γυναίκα είναι η ευαίσθητη.Αυτά είναι ξεπερασμένα τα στερεότυπα. Δυστυχώς πολλά παιδιά αναπαράγουν αυτά τα στερεόυτυπα. Οι σχέσεις που έχουν τα αγόρια και τα κορίτσια, είναι σε μία ηλικία, συνειδητοποιούν τις αλλαγές στο σώμα τους, ξέρουμε ότι έχουμε πάρα πολλές εγκυμοσύνες μετά τις πενθήμερες εκδρομές, τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να είναι ζητήματα ταμπού. Εμείς λέμε πως  τα παιδιά πρέπει να τα συζητάνε και με ειδικούς"

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ανισότητες και κυβερνητική αποτυχία στο «σχολείο της πανδημίας»
ΣΥΡΙΖΑ: Ανισότητες και κυβερνητική αποτυχία στο «σχολείο της πανδημίας»
Ερώτηση 59 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα κλειστά σχολεία, τη μεγέθυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και την «αποτυχία της κυβέρνησης στο "σχολείο...
ΣΥΡΙΖΑ: Ανισότητες και κυβερνητική αποτυχία στο «σχολείο της πανδημίας»
Φροντιστήρια: Άγνωστο πότε ανοίγουν - Δεν συζήτησαν οι ειδικοί
Φροντιστήρια: Άγνωστο πότε ανοίγουν - Δεν συζήτησαν οι ειδικοί
Δεν συζητήθηκε το άνοιγμα των φροντιστηρίων κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών - Άγνωστο πότε ανοίγουν - Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν τη...
Φροντιστήρια: Άγνωστο πότε ανοίγουν - Δεν συζήτησαν οι ειδικοί