Thumbnail
Η μεγάλη υπερπαραγωγή, που στήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ με κανάλια

Χθες 12 Ιανουαρίου 2016, δάσκαλοι, καθηγητές, μόνιμοι, αναπληρωτές αδιόριστοι και φοιτητές με αποφάσεις των συλλόγων τους και τη δυναμική τους παρουσία, (πανό, παρεμβάσεις και συνθήματα) ακύρωσαν  την πρώτη «συζήτηση», της επιτροπής Εθνικού «διαλόγου» για την Παιδεία και ανάγκασαν τον υπουργό Παιδείας να μην τολμήσει να εμφανιστεί. 


Η μεγάλη υπερπαραγωγή, που στήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ με κανάλια, συμβούλους και το υπόλοιπο προσωπικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν είναι ούτε «εθνικός», ούτε «διάλογος». 


Η κυβέρνηση, οι εργοδοτικές οργανώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΟΣΑ, έχουν συμφωνήσει σε ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και μέτρων στην εκπαίδευση –κι όχι μόνο- που υπέγραψαν μαζί  με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, στο τρίτο μνημόνιο.


 Είναι αυτά που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται, με τους μηδενικούς διορισμούς το 2015 και τα χιλιάδες κενά, τη νέα μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση στον προϋπολογισμό του 2016, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μαθητεία – τζάμπα εργασία για τους εργοδότες, εν μέσω του κηρυγμένου, δήθεν, διαλόγου. Η κυβέρνηση επιτίθεται με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα σε όλη την κοινωνία και μας καλεί σε διάλογο για το πώς θα  μπαίνουμε στην  τάξη στα 67!!!!


 Σε αυτά τα πλαίσια ο κ Λιάκος, προτείνει στους εκπαιδευτικούς  να βρουν και τρόπους που θα  αποφέρουν χρήματα για τα σχολεία, όπως «οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι φοιτητικές εστίες, να λειτουργήσουν ως κατασκηνώσεις ή ως hostel νέων Ιούλιο και Αύγουστο. Γιατί όχι κι ως θερινοί κινηματογράφοι». Και δεν θεωρεί αυτές τις προτάσεις ανέκδοτο, αλλά τον αγώνα των εκπαιδευτικών, όπως απαξιωτικά τους αποκάλεσε, ζητώντας να αποχωρήσουν για να ξεκινήσει την πρώτη ημέρα της κυβερνητικής φιέστας.
Κανένας δήθεν διάλογος με τους κυβερνητικούς δεσμοφύλακες! Ξέρουν καλά ότι τα αντιδραστικά σχέδια τους θα είναι έωλα, αν δεν έχουν την ανοχή μας, αν δεν τους αφήσουμε να μιλήσουν στο όνομά μας. Καμιά αναμονή, καμιά ανακωχή. Φωνή στους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική τους! Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!   

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

banana
5 καθημερινές τροφές που στηρίζουν τη μυϊκή ανάπτυξη – Χωρίς συμπληρώματα και «μαγικές σκόνες»
Η σωστή διατροφή μπορεί να κάνει τη διαφορά στο χτίσιμο μυών, αρκεί να αξιοποιήσεις απλές τροφές που ήδη έχεις στην κουζίνα σου
5 καθημερινές τροφές που στηρίζουν τη μυϊκή ανάπτυξη – Χωρίς συμπληρώματα και «μαγικές σκόνες»
atm
Ανάληψη-φάντασμα από ΑΤΜ: «Χάθηκαν 500 ευρώ χωρίς να έχω χάσει την κάρτα μου»
Νέα καταγγελία για μη εξουσιοδοτημένη συναλλαγή σε ΑΤΜ Cashflex – Αυξάνονται τα ερωτήματα για την ασφάλεια των αναλήψεων
Ανάληψη-φάντασμα από ΑΤΜ: «Χάθηκαν 500 ευρώ χωρίς να έχω χάσει την κάρτα μου»
Στρατιωτικές Σχολές
Στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τη στρατιωτική εκπαίδευση – Ανώτατες πλέον οι Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών
Ισοτιμία με τα ΑΕΙ, οκταεξάμηνες σπουδές και αναδιάρθρωση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις
Στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τη στρατιωτική εκπαίδευση – Ανώτατες πλέον οι Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών