Thumbnail
Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βάσει της Υπουργικής Απόφασης Φ.253/193309/Α5/ προκύπτει ότι στην περίπτωση εξέτασης σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας με συντελεστές 1,3 και 0,7 η αξία των μονάδων των μαθημάτων είναι:

330 μόρια για κάθε μονάδα του πρώτου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας (συντελεστής 1,3)
270 μόρια για κάθε μονάδα του δεύτερου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας (συντελεστής 0,7)
200 μόρια για κάθε μονάδα των υπολοίπων μαθημάτων

Συνολικά το πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας «μετράει» μέχρι 6600 μόρια, το δεύτερο μέχρι 5400 μόρια και τα υπόλοιπα μέχρι 4000 μόρια το καθένα. Μέγιστος αριθμός μορίων 20000.

*Προκύπτει ότι με το νέο σύστημα η αξία των μονάδων των μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας σε σχέση με τα υπόλοιπα μαθήματα είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα υπολογισμού των μορίων πρόσβασης. Συγκεκριμένα, με το προηγούμενο σύστημα κάθε μονάδα του πρώτου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας (στην περίπτωση που ο υποψήφιος είχε εξεταστεί σε 6 μαθήματα) «άξιζε» το διπλάσιο περίπου από κάθε μονάδα των μαθημάτων άνευ συντελεστή βαρύτητας και κάθε μονάδα του δευτέρου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας «άξιζε» 50% περίπου περισσότερο από κάθε μονάδα των μαθημάτων άνευ συντελεστή βαρύτητας.

Με το νέο σύστημα υπολογισμού κάθε μονάδα του πρώτου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας «αξίζει» 65% περισσότερο από κάθε μονάδα των μαθημάτων άνευ συντελεστή βαρύτητας και κάθε μονάδα του δευτέρου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας «αξίζει» 35% παραπάνω από κάθε μονάδα των μαθημάτων άνευ συντελεστή βαρύτητας.
Στην περίπτωση εξέτασης σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας με συντελεστές 0,9 και 0,4 η αξία των μονάδων των μαθημάτων είναι:
290 μόρια για κάθε μονάδα του πρώτου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας (συντελεστής 0,9)
240 μόρια για κάθε μονάδα του δεύτερου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας (συντελεστής 0,4)
200 μόρια για κάθε μονάδα των υπολοίπων μαθημάτων
Σε αυτή την περίπτωση, συνολικά το πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας «μετράει» μέχρι 5800 μόρια, το δεύτερο μέχρι 4800 μόρια και τα υπόλοιπα μέχρι 4000 μόρια το καθένα. Μέγιστος αριθμός μορίων 18600.

 

    Τα παραπάνω προέρχονται από το blog του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και αποτελούν επισημάνσεις του υπευθύνου του κέντρου κ. Ιωάννη Κουράκλη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diathiki_klhronomia
Όταν δεν υπάρχει διαθήκη: Ποιος κληρονομεί και με ποια σειρά
Τι προβλέπει ο νόμος για συζύγους, παιδιά και συγγενείς – Πότε η περιουσία καταλήγει στο Δημόσιο και γιατί η διαθήκη παραμένει κρίσιμη επιλογή
Όταν δεν υπάρχει διαθήκη: Ποιος κληρονομεί και με ποια σειρά
paidi upnos skilos
Μυστικά των χαδιών: Τι απολαμβάνουν οι σκύλοι και τι να αποφεύγετε
Κι όμως, δεν είναι όλα τα χάδια ίδια και κάποια σημεία αρέσουν περισσότερο στο τετράποδο φίλο σας, ενώ άλλα καλό είναι να αποφεύγονται.
Μυστικά των χαδιών: Τι απολαμβάνουν οι σκύλοι και τι να αποφεύγετε
airfryer
Φριτέζα αέρος: Πόσο ασφαλής είναι τελικά; Και η επίδρασή της στο σάκχαρο
Η χρήση της είναι εντελώς χωρίς επιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν εξετάζεται η σχέση της με τον μεταβολισμό και τα επίπεδα σακχάρου.
Φριτέζα αέρος: Πόσο ασφαλής είναι τελικά; Και η επίδρασή της στο σάκχαρο