Thumbnail
Σε σχέση με την ετήσια έκθεση του ΕΠΕΔΒΜ για το 2012, η ΟΛΜΕ διατηρεί τη σοβαρή διαφωνία της για το σύνολο των στόχων του προγράμματος όπως αυτή έχει εκφραστεί επανειλημμένα προφορικά και γραπτά.  

Αθήνα, 25/6/13

ΠΡΟΣ:

τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας

κ. Α.Κυριαζή

κοιν.: ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ

ΘΕΜΑ: Ετήσια έκθεση Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης (ΕΠΕΔΒΜ) του ΕΣΠΑ

Κύριε Γεν. Γραμματέα,

Σε σχέση με την ετήσια έκθεση του ΕΠΕΔΒΜ για το 2012, η ΟΛΜΕ διατηρεί τη σοβαρή διαφωνία της για το σύνολο των στόχων του προγράμματος όπως αυτή έχει εκφραστεί επανειλημμένα προφορικά και γραπτά.

Το αίτημά μας για τη συνολική αναδιάρθρωση του Προγράμματος αυτού και τη διάθεση όλων αυτών των κονδυλίων για τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης και μόνο (ούτε ένα ευρώ για διαφήμιση, γκάλοπ, επαναλαμβανόμενες αποτυπώσεις και αξιολογήσεις χωρίς νόημα, ταξίδια στελεχών κ.λπ.) παραμένει ισχυρό και δεν έχειικανοποιηθεί.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα, την κατάρρευση των προγραμμάτων επιμόρφωσης, την ανυπαρξία σχεδιασμού και οικονομικής στήριξης προγράμματος ετήσιας επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και τη μη διάθεση κονδυλίων για την υποστήριξη των μαθητών με προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ, ιδιαίτερα για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών που πλήττονται βάναυσα από την πολιτική των μνημονίων.

Να σημειώσουμε την έντονη διαφωνία μας για την συνολική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση που προβλεπόταν από το πρόγραμμα από 2,058 δισ. € σε 1,694 δισ. € (μείωση κατά 18% περίπου), με πρόσχημα την αναδιάταξη των ποσοστών ευρωπαϊκής και εθνικής συμμετοχής (από 68% – 32% σε 85% – 15% αντίστοιχα) η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε και ως μεγάλη επιτυχία από την κυβέρνηση. Αυτό όμως στην πράξη σημαίνει περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του προϋπολογισμού.

Καταψηφίζουμε συνολικά τον απολογισμό για το 2012 του προγράμματος και ζητάμε τον συνολικό ανασχεδιασμό των κονδυλίων του ΕΠΔΜΒ (ΕΣΠΑ) και την υιοθέτηση των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας, όπως αναλυτικά τις έχουμε καταθέσει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος.

Ο Γεν. Γραμματέας ΔΣ της ΟΛΜΕ και Εκπρ/πος του στην Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΠΕΔΒΜ

Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kormos
«Κόλαση» με λευκή σοκολάτα – Το πιο εθιστικό μωσαϊκό που έχετε δοκιμάσει ποτέ
Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, σε μια απρόσμενα απολαυστική εκδοχή από τη Νεκταρία Κοκκινάκη
«Κόλαση» με λευκή σοκολάτα – Το πιο εθιστικό μωσαϊκό που έχετε δοκιμάσει ποτέ
klimatistiko
Το απλό κόλπο που ρίχνει αμέσως τη θερμοκρασία στο αυτοκίνητο χωρίς air condition
Ξέχνα για λίγο το A/C – Η viral τεχνική της καθηγήτριας Hannah Fry που υπόσχεται άμεση ανακούφιση από τη ζέστη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
Το απλό κόλπο που ρίχνει αμέσως τη θερμοκρασία στο αυτοκίνητο χωρίς air condition
γλυκο
σπιτικά Twix bars: Κλασική και υγιεινή συνταγή για τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα
Με δύο παραλλαγές – την αυθεντική με τραγανή βάση και καραμέλα και μια πιο υγιεινή χωρίς ζάχαρη – η συνταγή αυτή καλύπτει όλα τα γούστα.
σπιτικά Twix bars: Κλασική και υγιεινή συνταγή για τα πιο λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα