Πολιτική 0

Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου: «Εγκληματική οργάνωση η κυβέρνηση» – Στο τραπέζι νέα προανακριτική

Κωνσταντοπούλου
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πολιτική σύγκρουση υψηλής έντασης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις ευρωπαϊκές έρευνες

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με φόντο την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις εξελίξεις που σχετίζονται με ευρωπαϊκές έρευνες.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε για «διεύρυνση του κάδρου ευθυνών», υποστηρίζοντας ότι αρκετοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας περιλαμβάνονται σε δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Παράλληλα, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο ακόμη και για «εγκληματική οργάνωση».

Στο επίκεντρο της κριτικής της βρέθηκε και η στάση βουλευτών που δεν εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως στην Επιτροπή Δεοντολογίας, επιλέγοντας να καταθέσουν υπομνήματα. Όπως σημείωσε, η απουσία τους «στερεί απαντήσεις» και δημιουργεί σοβαρά πολιτικά ερωτήματα.

Η ίδια έθεσε ανοιχτά ζήτημα σύστασης νέας προανακριτικής επιτροπής για τους Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια και ότι τα στοιχεία που έχουν προκύψει είναι επαρκή για περαιτέρω διερεύνηση.

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ αφορά τη διαχείριση ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων, ένα πεδίο που ελέγχεται αυστηρά από ευρωπαϊκούς θεσμούς λόγω του μεγάλου οικονομικού αντικτύπου και των κινδύνων κακοδιαχείρισης. Οι έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας εστιάζουν σε πιθανές παρατυπίες ή καταχρήσεις κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανεβάζει περαιτέρω το πολιτικό θερμόμετρο, με την αντιπαράθεση να μεταφέρεται πλέον τόσο στο κοινοβουλευτικό πεδίο όσο και στο επίπεδο των ευρωπαϊκών ερευνών, προμηνύοντας συνέχιση της έντασης τις επόμενες ημέρες

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε πληρώνονται ο τελευταίος μισθός και η αποζημίωση άδειας

Τι σημαίνει η λέξη «μώμος»;

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική