Σε μια παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, κάνοντας λόγο για ενορχηστρωμένη «μεθόδευση» και στοχευμένη παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ο κ. Γεωργιάδης αμφισβήτησε ευθέως το κύρος του νεοσύστατου θεσμού, αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα για το αν η Ελλάδα ορθώς επέλεξε να τον υποστηρίξει.
Ο Υπουργός Υγείας υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει απολέσει την προσωπική του εμπιστοσύνη, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές της ως «πολιτικά παιχνίδια» που πλήττουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εστίασε ιδιαίτερα στον τρόπο χειρισμού της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας «σαλαμοποίηση» της υπόθεσης και παράνομες διαρροές ονομάτων στον Τύπο μήνες πριν η δικογραφία φτάσει στη Βουλή.
«Η μεθόδευση αυτή μου δημιουργεί την αίσθηση οργανωμένης πολιτικής παρέμβασης με στόχο την κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως πέντε χώρες της Ε.Ε. δεν έχουν αποδεχθεί τον θεσμό. Παράλληλα, εξέφρασε την απορία του για τον αποκλεισμό βουλευτών της αντιπολίτευσης από τις διώξεις, παρόλο που, όπως ισχυρίστηκε, συμμετείχαν σε παρόμοιους διαλόγους.
Αναφερόμενος στην ουσία των κατηγοριών περί παρέμβασης βουλευτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης υπήρξε αφοπλιστικός. Χαρακτήρισε την πολιτική διαμεσολάβηση ως σύμφυτο στοιχείο της δημοκρατίας και μέρος της καθημερινής δουλειάς ενός βουλευτή που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολιτών.
«Όποιος λέει ότι δεν έχει κάνει ρουσφέτι είναι ψεύτης», δήλωσε, προσθέτοντας πως δέχεται καθημερινά δεκάδες αιτήματα.
Προκάλεσε μάλιστα τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μην μιλούν για σκάνδαλα, απειλώντας να δημοσιοποιήσει τα αιτήματα που δέχεται και από τους ίδιους στο κινητό του τηλέφωνο.
Ο Υπουργός εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση για το ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργού και βουλευτή, εκτιμώντας ότι δεν θα προσφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή. Αντίθετα, απέδωσε τη μείωση της συναλλαγής στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες και τις μεταρρυθμίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως το gov.gr και η επιτάχυνση των συντάξεων στον ΕΦΚΑ.
Σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα, ο κ. Γεωργιάδη πήρε θέση υπέρ της υποψηφιότητας των Κώστα Καραμανλή και Κατερίνας Παπακώστα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει νομικός λόγος να μην είναι ξανά υποψήφιοι, εκτός εάν οι ίδιοι επιλέξουν να αποσυρθούν λόγω του «μπούλινγκ» που υφίστανται.
Κλείνοντας, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε βέβαιος για την κατάληξη της δικαστικής έρευνας, προβλέποντας ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν θα καταφέρει να στοιχειοθετήσει κατηγορίες. «Θα αναγκαστούν να τα βάλουν στο αρχείο, και όσοι φτάσουν στο δικαστήριο θα αθωωθούν όλοι», κατέληξε, επαναλαμβάνοντας πως η μόνη αιτία που θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας των συναδέλφων του είναι για να μην δοθεί η εντύπωση πολιτικής κάλυψης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom