δουκας
Λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Χάρης Δούκας κερδίζει την εμπιστοσύνη των Αθηναίων σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll

H έρευνα της Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Political, καταγράφει την ευρεία αποδοχή των πρωτοβουλιών της νέας δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Τα ευρήματα αναδεικνύουν αυξημένη εμπιστοσύνη των πολιτών και υψηλές προσδοκίες για το έργο που υλοποιείται.

Ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 55.1%, ποσοστό που δείχνει διακομματική αποδοχή. Αρνητική άποψη έχει το 39.7%. Οι θετικές απόψεις για τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης είναι: Κ. Μπακογιάννης 31.9% ( 59.3% αρνητικές), Σοφιανός Νίκος 27.8% ( 25.6% αρνητικές), Ζαχαριάδης Κ. 22.3% ( 33.9% αρνητικές), Παπαδάκης Κ. 11.6% ( αρνητικές 18.8%) , Παπαδοπούλου Ελένη 10% ( αρνητικές 17.4%).

Ταυτόχρονα εμφανίζει σημαντικές επιδόσεις σε ποιοτικά χαρακτηριστικά :Θεωρείται προσιτός και φιλικός στους δημότες από το 53.8% με αντίθετη άποψη από το 25.3%, γνώστης των προβλημάτων της πόλης από το 53.4% με αντίθετη άποψη από το 38.7%, διεκδικητικός από το 49.8% με αντίθετη άποψη από το 36.8%, με συγκροτημένη άποψη για τις ανάγκες  από το 49.7% με αντίθετη άποψη από το 39%, δραστήριος / αποφασιστικός από το 49.3% με αντίθετη άποψη από το 43.4%, με εμπειρία και γνώση διοίκησης από το 44% με αντίθετη άποψη από το 38.1% . Τα ποσοστά που συγκεντρώνει δείχνουν ότι υπάρχει μια υπερκομματική αποδοχή , όπως φαίνεται και από την δημοφιλία.

Βασικά σημεία της έρευνας:

  • Το 75,9% συμφωνεί με την πρόταση του Δημάρχου για την απόδοση σε κυκλοφορία της Βασιλίσσης Όλγας.
  • Το 86,9% θεωρεί καθοριστικής σημασίας το πρόγραμμα κατεδάφισης 70 επικίνδυνων κτιρίων και την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε 21 περιοχές της Αθήνας.
  • Το 80,4% αξιολογεί θετικά τις παρεμβάσεις για λεωφορειολωρίδες και ποδηλατοδρόμους.
  • Το 72,7% δηλώνει ικανοποιημένο από την αποφασιστικότητα του Δημάρχου απέναντι στην εγκληματικότητα και την οργανωμένη παραβατικότητα.
  • Το 48,9% πιστεύει πως η θητεία Δούκα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από εκείνη του προκατόχου του.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι οι πρωτοβουλίες του Δημάρχου Αθηναίων συναντούν σταθερή αποδοχή σε διαφορετικά κοινωνικά και πολιτικά ακροατήρια

Οι πολιτικοί συσχετισμοί

Όσον αφορά τους πολιτικούς συσχετισμούς η Ν.Δ με 33.9% στην εκτίμηση ψήφου με διαφορά 21.8% από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12.1%. Ακολουθούν Κ.Κ.Ε με 9.3%, ΣΥΡΙΖΑ με 7.2%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με 7.1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 6.1%, ΜΕΡΑ 25 με 4.8%,ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με 3.3% , ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ με 3.1%, ΝΙΚΗ με 2.7%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ με 2.5%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με 2.3%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ.

Στην απλή πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις οι επιδόσεις είναι: Ν.Δ 24.9%, ΠΑΣΟΚ 8.9%, Κ.Κ.Ε 6.8%, ΣΥΡΙΖΑ 5.3%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 5.2%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.5%, ΜΕΡΑ 25 3.5%, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2.4%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 2.3%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1.8%, ΑΛΛΟ 4.1%, ΑΠΟΧΗ 5.1%, ΛΕΥΚΟ/ ΑΚΥΡΟ 2.9% , αναποφάσιστοι 18.6%.

Για να υπάρχει στοιχείο σύγκρισης , υπενθυμίζουμε τις επιδόσεις των κομμάτων στις Ευρωεκλογές στην Α΄Αθηνών που ήταν: Ν.Δ 30,49%, ΣΥΡΙΖΑ 17,08%, Κ.Κ.Ε 10,03, ΠΑΣΟΚ 8.83%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.80%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 4.48%, ΜΕΡΑ 25 4, 42%, ΝΙΚΗ 3,28%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3, 18%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 2,94% κ.λ.π

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φορολογικό
«Φορολογικό διαζύγιο» 2026: Πότε συμφέρει και πότε επιβαρύνει τα ζευγάρια
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις χωριστές δηλώσεις – Προθεσμίες, οφέλη και κίνδυνοι που πρέπει να προσέξουν τα έγγαμα ζευγάρια
«Φορολογικό διαζύγιο» 2026: Πότε συμφέρει και πότε επιβαρύνει τα ζευγάρια
βαρθολομαίος
Σφοδρή επίθεση της Μόσχας κατά Βαρθολομαίου – Κατηγορίες για διάσπαση της Ορθοδοξίας
Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών SVR μιλά για «εκτοπισμό» της Ρωσικής Εκκλησίας και εμπλοκή δυτικών μυστικών υπηρεσιών
Σφοδρή επίθεση της Μόσχας κατά Βαρθολομαίου – Κατηγορίες για διάσπαση της Ορθοδοξίας