Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζει την πρόσφατη ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας την έμφαση της κυβέρνησης στην Ουκρανία και την ταυτόχρονη αφωνία για τη Γάζα.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ:
Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει συνεχώς την πολύπλευρη εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει ότι τα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα δεν θα μείνουν εκτός των ιμπεριαλιστικών παζαριών για τον έλεγχο των εδαφών και τις «εγγυήσεις ασφαλείας».
Η ελληνική εμπλοκή παρουσιάζεται ως συμμετοχή στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, που το ΚΚΕ συνδέει με τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν αναφέρθηκε καθόλου στο δράμα του Παλαιστινιακού λαού, παρά την κατάσταση λιμού στη Γάζα, όπως κήρυξε ο ΟΗΕ. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός και η νεολαία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους μέσα από συλλαλητήρια στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις, στηρίζοντας τον Παλαιστινιακό λαό.
Οικονομική πολιτική και επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα
Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι:
Τα πρωτογενή πλεονάσματα χρηματοδοτούνται από φοροαφαίμαξη εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων.
Τα όποια «ψίχουλα» που απομένουν δεν επαρκούν για την ανακούφιση των εργαζομένων.
Η πολιτική αυτή αντικατοπτρίζεται στην κατάσταση στους μισθούς, στο ΕΣΥ με ράντζα και μεγάλες αναμονές, και στη δημόσια Παιδεία, με συνεχή υποβάθμιση και συγχωνεύσεις.
Αντιπυρική προστασία και ευθύνη της κυβέρνησης
Το ΚΚΕ τονίζει:
Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει, και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει προληπτικά μέτρα.
Η πολιτική της κυβέρνησης περιορίζεται σε μηνύματα εκκένωσης, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης πυρκαγιών.
Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών αναλαμβάνουν τον απολογισμό των καμένων εκτάσεων, σπιτιών και περιουσιών, δείχνοντας την έλλειψη κρατικής μέριμνας.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτεραιοποιεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την στρατηγική σχέση με ισχυρές χώρες, αγνοώντας ταυτόχρονα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα όπως η Υγεία, η Παιδεία, η αντιπυρική προστασία και η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Η πρώτη αργία του Σεπτεμβρίου για όλες τις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ