Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME NEWS
«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να “ξυπνήσουμε” από τη γεωπολιτική μας αφέλεια και να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε πρόσθετους πόρους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις»

Τα συγχαρητήριά του στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την «εμφατική του επιτυχία» εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην Βουδαπέστη, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα παραμείνει ισχυρή στην επίλυση των προβλημάτων.

«Αυτή η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εδώ στη Βουδαπέστη λαμβάνει χώρα σε μια εποχή μεγάλων γεωπολιτικών αναταράξεων», τόνισε.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω εκφράζοντας τα συγχαρητήριά μου στον Πρόεδρο Τραμπ για την εμφατική νίκη του και να εκφράσω την ελπίδα ότι η διατλαντική σχέση θα παραμείνει ισχυρή προκειμένου να επιλύσουμε σημαντικά περιφερειακά και παγκόσμια προβλήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Βέβαια, πρέπει να είμαστε αρκετά ρεαλιστές ως Ευρωπαίοι και δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτή τη διατλαντική εταιρική σχέση από θέση αδυναμίας» πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αλλά σίγουρα μπορεί να αλλάξει τον εαυτό της για να αντιμετωπίσει έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Επομένως, οι συζητήσεις που θα έχουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ιδίως όσον αφορά στα ζητήματα της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, είναι ιδιαίτερα επίκαιρες», σημείωσε από τη Βουδαπέστη ο Κ. Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να “ξυπνήσουμε” από τη γεωπολιτική μας αφέλεια και να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε πρόσθετους πόρους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις, είτε πρόκειται για ζητήματα ανταγωνιστικότητας είτε για ζητήματα ευρωπαϊκής άμυνας. Ελπίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση με τη σοβαρότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα που απαιτούν αυτοί οι καιροί», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Μ. Καρυστιανού: «Πριν το καλοκαίρι ανακοινώνουμε κόμμα – Μου πρότειναν μέχρι και το υπουργείο Δικαιοσύνης»
Η ιδρυτική πρωτοβουλία, οι αιχμές για Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεωργιάδη, η απάντηση στις κατηγορίες περί “ακροδεξιάς” και το παρασκήνιο των πολιτικών...
Μ. Καρυστιανού: «Πριν το καλοκαίρι ανακοινώνουμε κόμμα – Μου πρότειναν μέχρι και το υπουργείο Δικαιοσύνης»
εσδεπ
ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Καταγγελίες καθηγητών για εξευτελιστικούς ελέγχους στους 38 προσαχθέντες φοιτητές
Ο ΕΣΔΕΠ ζητά απαλλαγή από τις κατηγορίες και καταγγέλλει αυταρχισμό και εξευτελιστικές πρακτικές μετά τις συλλήψεις για προβολή ταινίας
ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Καταγγελίες καθηγητών για εξευτελιστικούς ελέγχους στους 38 προσαχθέντες φοιτητές
foitites-mathites-syllalitirio
Κλείνουν οι σχολές από αύριο – Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 26 και 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη
20 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας αποφασίζουν αποχή και μαζική συμμετοχή στα Προπύλαια, με σύνθημα «Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε»
Κλείνουν οι σχολές από αύριο – Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 26 και 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη
Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Πόρισμα ΕΜΠ: Η εσφαλμένη εγκατάσταση σωλήνα οδήγησε στη διαρροή προπανίου στη Βιολάντα
Το πόρισμα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποδίδει την έκρηξη σε εκτεταμένη διάβρωση 7,5 μέτρων και έλλειψη αντιδιαβρωτικής προστασίας
Πόρισμα ΕΜΠ: Η εσφαλμένη εγκατάσταση σωλήνα οδήγησε στη διαρροή προπανίου στη Βιολάντα