Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετέθεσε το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε ότι το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί με την τρέχουσα σύνθεσή του.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο χρονικός ορίζοντας τοποθετείται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό:
- Αμετακίνητοι θεωρούνται οι: Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Ακης Σκέρτσος, Παύλος Μαρινάκης, Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης.
- Παραμένουν στην κυβέρνηση οι: Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Χρήστος Σταϊκούρας και Θεόδωρος Σκυλακάκης.
- Νέα πρόσωπα: Τάκης Θεοδωρικάκος, Σταύρος Παπασταύρου και Θωμάς Βαρβιτσιώτης.
- Πιθανή έξοδο: Κώστας Σκρέκας, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Φλωρίδης και Χρήστος Στυλιανίδης.
Ο ανασχηματισμός αναμένεται να έχει και κάποια δομικά χαρακτηριστικά, με συγχωνεύσεις και ανακατατάξεις στα υπουργεία. Συγκεκριμένα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της συγχώνευσης του υπουργείου Ναυτιλίας με το υπουργείο Μετανάστευσης, αλλά και η συγχώνευση του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρότι σε προηγούμενο ανασχηματισμό αυτό το σενάριο δεν είχε ευδοκιμήσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Alfavita Newsroom