tsakalotos
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / INTIME NEWS
«Η παρέμβασή του Αλέξη δεν βοήθησε να γίνει μία πιο ουσιαστική συζήτηση»

«Φαινόμενα λυπηρά» χαρακτήρισε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (27/2) στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν τους «11», οι οποίοι επέλεξαν να αποχωρήσουν και να δημιουργήσουν την Νέα Αριστερά.

«Δεν μπορείς να είσαι σε ένα κόμμα που η Όλγα Γεροβασίλη λέει “μένουμε αλλά μην διχάζεις’”, φαίνεται ένα κόμμα το οποίο είναι οπαδικό», σχολίασε.

«Καταλαβαίνω ότι τα αποτελέσματα αυτού του συνεδρίου δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε, δεν ήταν σωστή η παρέμβασή του λόγω timing. O κ. Κασσελάκης κέρδισε στα σημεία. Φαίνεται ότι έχει μεγάλο αριθμό οπαδών, έχει μία βάση ανθρώπων και λέει ότι “θα τα αλλάξει όλα”. Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη ενισχύθηκαν πολιτικά», πρόσθεσε.

«Του απάντησα, ήταν αντιφατικό από τη μια στιγμή να λέει ότι όλα πάνε κακά, ότι το κόμμα είναι ένα μπάχαλο και μετά να λέει ότι εμείς φύγαμε γιατί χάσαμε, φύγαμε γιατί ήταν ένα κόμμα που δεν ήταν συγκροτημένο», τόνισε για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον ίδιο στην δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

«Η παρέμβασή του Αλέξη δεν βοήθησε να γίνει μία πιο ουσιαστική συζήτηση, προσωπικά κατάλαβα ότι ήθελε να ρίξει τον κ. Κασσελάκη, όχι όμως για να επιστρέψει ο ίδιος. Δεν μπορείς να κάνεις ένα συνέδριο και να μην πεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 18% και είχε πρόβλημα αξιοπιστίας, γιατί ενισχύθηκε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα, έπρεπε να συζητηθεί αυτό», εκτίμησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η γραμμή μας είναι υπέρ των συμμαχιών»

«Εμείς στη Νέα Αριστερά, ζητάμε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να είναι στενοχωρημένος να μας ακούσει, να δει ότι θα γίνει ουσιαστική πολιτική συζήτηση, έχουμε πράγματα να πούμε στην κοινωνία, απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, η γραμμή μας είναι υπέρ των συμμαχιών. Για παράδειγμα, για την ακρίβεια λέμε ότι πρέπει να γίνει μία μεγάλη συμμαχία με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές», πρόσθεσε σχετικά με την Νέα Αριστερά.

«Τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν “απαντούν” σε αρκετά ζητήματα, όπως στο ότι έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς των καθηγητών στην Ευρώπη, στο ότι είμαστε οι χειρότεροι στην φοιτητική μέριμνα. Δεν θα γίνει αναβάθμιση στα δημόσια πανεπιστήμια», απάντησε αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Αν είναι μη κερδοσκοπικά τα πανεπιστήμια γιατί θα βοηθήσουν τον ανταγωνισμό; Άρα ή θα είναι “μούφα” μη κερδοσκοπικά, ή θα μας πουν ότι “εμείς θέλουμε τους επιχειρηματίες για να βγάλουν κέρδος” ή θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί θεωρούν ότι τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια θα φέρουν ανταγωνισμό αφού δεν υπάρχει το στοιχείο του κέρδους;», διερωτήθηκε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη - Κυριάκος Μητσοτάκης στο παράρτημα Λευκωσίας
Ζαχαράκη για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: «Μεταρρύθμιση που γίνεται πράξη»
Εγκαίνια στο Ελληνικό: Νέο κεφάλαιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα - «Περισσότερες επιλογές για τους νέους μέσα από τη διεθνοποίηση»
Ζαχαράκη για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: «Μεταρρύθμιση που γίνεται πράξη»
Σκάκι
Σκάκι και Μουσική: Εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο
Σκάκι και μουσική: Masterclass - διάλεξη του μετρ του σκακιού και καθηγητή μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης Αχιλλέα Ζωγράφου με τη συμμετοχή...
Σκάκι και Μουσική: Εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο
βουλη
ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε αίτημα σύστασης Προανακριτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ – Λιβανός και Αραμπατζή στο στόχαστρο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική κατά Λιβανού – Αραμπατζή
ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε αίτημα σύστασης Προανακριτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ – Λιβανός και Αραμπατζή στο στόχαστρο