ερτ
Τι είπε η Άννα Διαμαντοπούλου για το κοινό βιβλίο Ελλάδας - Τουρκίας

Για κοινό βιβλίο ιστορίας Ελλάδας-Τουρκίας, μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου, αναφέροντας πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα όμως στην περίπτωση υλοποίησής του θα είναι «ένα μεγάλο βήμα ανάμεσα στις δύο χώρες».

Αναλυτικότερα, καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ για να σχολιάσει τη συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός πως το 2010 είχε γίνει προσπάθεια σε υπουργικό επίπεδο για κοινό βιβλίο μεταξύ των δύο χωρών. 

Όταν ο Κουβαράς της είπε αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, ανέφερε ότι και η Γερμανία με τη Γαλλία είχαν αγεφύρωτες διαφορές και μακροχρόνιες συγκρούσεις όμως το τόλμησαν.

«Το 2010 όταν έγινε η πρώτη συνάντηση υπουργικών συμβουλίων και συμμετείχα ως υπουργός Παιδείας είχαμε κάνει μια προσπάθεια η οποία ήταν απίστευτα δύσκολη και για την προετοιμασία της για να συγγράψουμε ένα κοινό βιβλίο ιστορίας», είπε η Αν. Διαμαντοπούλου.

Συμπλήρωσε πως «είναι ένα βιβλίο το οποίο θα έχουν όλοι οι μαθητές και θα διδάσκονται πέντε βασικά πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο αλλά αν τα καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα ανάμεσα στις δύο χώρες».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαρηκοΐα
ΣΥΚΑΓΕ: Διαφωνεί με την εγκύκλιο για την εξέταση μαθητών με βαρηκοΐα
Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αφορά στην εξέταση της ξένης γλώσσας για τους μαθητές που πάσχουν από βαρηκοΐα σε ποσοστό 67% και άνω
ΣΥΚΑΓΕ: Διαφωνεί με την εγκύκλιο για την εξέταση μαθητών με βαρηκοΐα
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Ωνάσεια Σχολεία: Μέχρι τις 15:00 οι αιτήσεις τοποθέτησης εκπαιδευτικών
Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να τοποθετηθούν για τέσσερα έτη σε Ωνάσεια Σχολεία - Οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ωνάσεια Σχολεία: Μέχρι τις 15:00 οι αιτήσεις τοποθέτησης εκπαιδευτικών